• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οδήγηση σε πυκνή κίνηση

7 tips για οδήγηση σε μποτιλιάρισμα

 

Προφυλαχτείτε! Η οδήγηση μοτοσικλέτας έχει χαρακτηριστεί (ορισμένες φορές άδικα) ως "επικίνδυνη", λόγω του "απροστάτευτου" χαρακτήρα του δικύκλου μέσα στο πλήθος των αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά, υπάρχει σωτηρία! Ορίστε κάποιες απλές λύσεις για να καταπολεμήσετε ή να μειώσετε το… επικίνδυνο του θέματος μέσα σε πυκνή κίνηση.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Είναι πλέον κοινή γνώση ότι οι μοτοσικλετιστές είναι "αόρατοι" για το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών αυτοκινήτων (άσχετα, βέβαια, αν κάποιοι το παραδέχονται ή όχι). Αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε ίσως θα πρέπει να ξανακοιτάξετε προσεκτικότερα.

Ιδιαίτερα τα πρωινά, έχετε να αντιμετωπίσετε οδηγούς αυτοκινήτων, οι οποίοι με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν συνεχόμενο μποτιλιάρισμα, είναι νευριασμένοι, έχουν χάσει την ηρεμία τους, μιλάνε στο κινητό, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν μέχρι και το παραμικρό ελεύθερο χώρο για να ελιχθούν και να κερδίσουν ένα μέτρο παραπάνω! Αποτέλεσμα; Δεν σκέφτονται σωστά! Θα σας δουν την τελευταία στιγμή, ενώ θα ανάψουν φλας και θα κοιτάξουν τους καθρέφτες τους, αφού έχουν ήδη στρίψει το τιμόνι. Αν θέλετε να φτάσετε σώοι στον προορισμό σας, προσπαθήστε να κάνετε όσα περισσότερα μπορείτε από τα παρακάτω. 

1. Διατηρείτε μία λογική (χαμηλή) ταχύτητα όταν κινείστε ανάμεσα σε πυκνή κίνηση, ώστε να έχετε χρόνο να αντιδράσετε σε… απρόσμενες καταστάσεις! Θα πρέπει να έχετε το νου σας στα αυτοκίνητα, που κινούνται αργά και στρίβουν αστραπιαία, αλλά και στις πόρτες τους που ανοίγουν αναπάντεχα.

2. Μην καρφώνετε το βλέμμα σας στον προφυλακτήρα του μπροστινού για να μαντέψετε προς τα πού θα πάει. Προτιμήστε τους τροχούς του, οι οποίοι θα τον… προδώσουν σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης.

3. Χρησιμοποιήστε την κόρνα σας. Ειδοποιήστε τους πάντες ότι είσαστε και εσείς εκεί και βεβαιωθείτε ότι γύρισαν το κεφάλι τους να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους. Επιπλέον, τα φώτα σας θα πρέπει να είναι πάντα αναμμένα και το σινιάλο πρόχειρο. Συνδυάστε τα με την κόρνα σας.

4. Οι καθρέφτες των αυτοκινήτων έχουν "τυφλή" γωνία. Υπολογίστε την και μείνετε μακριά της.

5. Χρησιμοποιήστε τα αλάρμ σας είτε την ημέρα είτε τη νύχτα μέσα στο μποτιλιάρισμα. Δύο κίτρινα φωτάκια που αναβοσβήνουν "χτυπάνε" στο μάτι, ειδικά σε περιπτώσεις μειωμένης ορατότητας, όπως τη νύχτα και κατά τη διάρκεια βροχής.

6. Προσοχή στα λεωφορεία που έχουν σταματήσει σε στάση ή στα σταθμευμένα φορτηγά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος πεζός θα βιαστεί και θα πεταχτεί μπροστά σας, αφού ούτε αυτός ούτε εσείς έχετε ορατότητα.

7. Εκμεταλλευτείτε το ότι κάθεστε ψηλότερα από τους οδηγούς αυτοκινήτων και βλέπετε πιο μακριά.