net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμάζουμε το νέο supermotard μοντέλο της Αυστριακής εταιρίας, KTM 690 SM.

H πολιτισμένη λειτουργία ,η ποιοτική λεπτομέρεια στην εμφάνιση του και η εκκεντρική αισθητική είναι τα βασικά στοιχεία που ταυτίζονται με το νέο ΚΤΜ KTM 690 SM χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από το ένδοξο παρελθόν του 640 SM.

 
Το 640SM αποτελεί ένα μοντέλο που έκανε θραύση στην ελληνική αγορά. Η επιθετική του εμφάνιση, ο κορυφαίος περιφερειακός του εξοπλισμός και οι επιδόσεις του ήταν στοιχεία που κανέναν δεν άφησαν ασυγκίνητο. Η πετυχημένη πορεία της εταιρίας στους αγώνες είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το συγκεκριμένο μοντέλο, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την επικράτηση από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό του. Το 640SM, αν και ποτέ δε χαρακτηρίστηκε ξεπερασμένο, η δραστήρια KTM, παρόλο που βρισκόταν στην κορυφή, θέλησε να το ανανεώσει.

Το νέο 690SM είναι πολύ διαφορετικό από τον προκάτοχό του, περισσότερο ώριμο, αλλά εξίσου σπινθηροβόλο και πετυχημένο. Η νέα μοτοσικλέτα με το ιδιαίτερο ντιζάιν, το νέο κινητήρα και το καινούργιο πλαίσιο δηλώνει το πόσο σοβαρά πλέον η εταιρία έχει επικεντρωθεί και στην παραγωγή μοτοσικλετών γενικής χρήσης.

Η αισθητική του νέου μονοκύλινδρου SM είναι ιδιαίτερη. Κανένα σημείο της μοτοσικλέτας δε μοιάζει με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Το ΚΤΜ απεχθάνεται τις καμπύλες και παντού υπάρχουν γωνίες που ενώνουν τις επίπεδες επιφάνειες.

Ξεκινώντας από μπροστά, το κοντό φτερό είναι ενσωματωμένο στη μάσκα. Τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου δεν έχουν σχισίματα. Η ουρά θα μπορούσε να προέρχεται από street μοτοσικλέτα, ενώ ενσωματωμένο είναι και το πίσω φωτιστικό σώμα.

Τα τελικά των εξατμίσεων είναι δύο και εκτείνονται κάθετα στη μοτοσικλέτα, γεγονός που συγκέντρωσε ποικίλα σχόλια. Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή και τα πάντα είναι ραφινιρισμένα σε βαθμό μανίας από πλευράς της KTM.

Περισσότερα στο Moto Τρίτη που κυκλοφορεί

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ