Χωρίς αμφιβολία, η νέα μοτοσικλέτα των 800 κυβικών εκατοστών θα ευνοήσει αρκετά τον μικρόσωμο Ντάνι Πεντρόσα και θα τον βοηθήσει στην εξέλιξή του στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έκανε μερικές δηλώσεις για την νέα RC 212V, στην επίσημη παρουσίαση.
Ντάνι Πεντρόσα:
“Είναι λίγο δύσκολο να δώσω μια πλήρη εικόνα της μοτοσικλέτας, αφού την έχω οδηγήσει μόνο για μερικούς γύρους. Η πρώτη μου εντύπωση παρόλα αυτά είναι πως η μοτοσικλέτα έχει πολύ καλή αίσθηση, πράγμα πολύ σημαντικό όταν δοκιμάζεις το πρωτότυπο μοντέλο. Δεν έχουμε δουλέψει ακόμα στις ρυθμίσεις, κάναμε μόνο κάποιες αλλαγές στο κιβώτιο, ήταν όμως εμφανές πως στο σύνολο της μοιάζει πολύ στην RC 211V.
Σίγουρα η μοτοσικλέτα είναι μικρότερη, έτσι για μένα, είναι πιο εύκολο να την χειριστώ. Μπορούσα να ακουμπήσω τα γόνατά μου με τους αγκώνες μου όταν καθόμουν πάνω, κάτι που δε μπορώ να κάνω με την RC 211V. Το θεωρώ πολύ χρήσιμο αυτό, για την οδήγηση μιας αγωνιστικής μοτοσικλέτας. Είναι αρκετά ευκολότερο να οδηγηθεί καθώς όλα τα μέρη της έχουν μικρότερες διαστάσεις. Γενικώς είναι αρκετά μαζεμένη.
Τα χαρακτηριστικά του κινητήρας της είναι διαφορετικά από την RC 211V, αλλά όπως είπα και πριν δεν έχω συμπληρώσει αρκετές προπονήσεις, ούτε έχω οδηγήσει στο όριο για να γνωρίζω όλες τις δυνατότητές της.”