Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK έλαβε χώρα στην Ίμολα της Ιταλίας για τον προτελευταίο και καθοριστικό, όπως φάνηκε, μετά τη σιγουριά της κατάκτησης του τίτλου από τον Αυστραλό Τρόι Μπέιλις και τη Ducati του. Ο Άλεξ Μπάρος με μια 1η και μια 2η θέση ήταν το φαινόμενο της ημέρας!
Στο 1ο σκέλος ο Άλεξ Μπάρος, οδηγώντας με σωστή στρατηγική, κέρδισε τη πρώτη του νίκη στη πορεία του στα WSBK. Στην αρχή βρέθηκε σε χαμηλή θέση, όμως με πείσμα και υπομονή προσπερνούσε ένα-ένα τα «εμπόδια» καταφέρνοντας να κάνει ακόμα και ρεκόρ γύρου καθώς έφτανε το προπορευόμενο γκρουπ. O Τόουσλαντ τερμάτισε στη δεύτερη θέση χωρίς κάποια πίεση, ενώ ο Άντριου Πιτ συμπλήρωσε το βάθρο με τον Χάγκα να έρχεται τέταρτος και τον πρωταθλητή Μπέιλις να βλέπει τη καρό σημαία από την «ασφαλή» πέμπτη θέση.
Το 2ο σκέλος είδε τον Αυστραλό, πρωταθλητή πλέον, να κατακτά άνετα και χωρίς άγχος τη πρώτη θέση, προσπερνώντας ακόμη και τον δυνατό Μπάρος που κατάφερε να τερματίσει δεύτερος. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Καγκαγιάμα με τον Πιτ τέταρτο και τον Τόουσλαντ πέμπτο, οδηγώντας τη δεύτερη μοτοσικλέτα του αφού η πρώτη παρουσίασε ηλεκτρικά προβλήματα στο πρώτο σκέλος.