• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οδήγηση στην πόλη
«Μάχη» σε πόλη και ταξίδι
Οδήγηση στην πόλη
Διαβάστηκε από 4272 αναγνώστες
Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και σίγουρα κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό. Η μετάβαση από τις διακοπές στην καθημερινότητα είναι σίγουρα δύσκολη και στους δρόμους επικρατούν συνήθως μάχες ανάμεσα σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και πεζούς.
Σκεφτείτε το κάπως έτσι. Στην πόλη, εκτός από τους συνηθισμένους κινδύνους έχεις να αντιμετωπίσεις και κάποιες νέες φυλές, όπως ο απογοητευμένος που γύρισε από τις διακοπές οδηγός και ο αφηρημένος πεζός που ακροβατεί ανάμεσα στη θερμοπληξία και τις αναμνήσεις στις παραλίες των νησιών. Επιπλέον, σε περίπτωση που ταξιδέψετε, πρέπει να έχετε υπόψη σας και ένα αρκετά επικίνδυνο είδος οδηγού, αυτού που έμεινε στην πόλη μέχρι τα τέλη Αυγούστου και επιτέλους πάει διακοπές, όσο πιο γρήγορα γίνεται! Όλοι οι παραπάνω, δυστυχώς δεν αποτελούν συμμάχους ή φίλους του μοτοσικλετιστή, αλλά αντίπαλους που μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα. Για αυτό το λόγο, πρέπει όλοι μας να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς, ακόμη και αυτή την εποχή που όλοι μας ακροβατούμε ανάμεσα στη χαλαρότητα και την πίεση. 
Μη ρισκάρεις με το «βαθύ πορτοκαλί» στα φανάρια, γιατί αν ξεκινήσει κάποιος από το αντίθετο φανάρι γρήγορα, θα συναντηθείτε στην πορεία…
1. Ακόμα και στα σημεία που έχεις προτεραιότητα, μην τη διεκδικείς "επιθετικά". Έστω και να σε ακουμπήσει η θεία με τους 20 βαθμούς πρεσβυωπία, θα σε στείλει για διακοπές στο ΚΑΤ.
2. Περνώντας ανάμεσα από μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα…να περιμένουμε τα πάντα!
Τα δύο δάχτυλα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στη μανέτα του φρένου, καθώς όλο και κάποιος "φίλος-οδηγός" αλλάζει λωρίδα αστραπιαία (και χωρίς φλας) για να κερδίσει…5 ολόκληρα μέτρα!
3. Περνάς σβέλτα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και μπροστά βλέπεις ανοιχτό δρόμο. Ανοίγεις το γκάζι και εκεί που χαίρεσαι που το φανάρι είναι πράσινο, βλέπεις ότι υπάρχει τροχονόμος στην διασταύρωση! Ρίχνε μια ματιά πριν περνάς τα φανάρια σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί ούτε και ο τροχονόμος είναι φίλος σου, ειδικά αν έχει δώσει προτεραιότητα εκείνη την ώρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
4. Προσπέρνα με σιγουριά: άναψε φώτα, κορνάρισε και προσπέρασε το προπορευόμενο αυτοκίνητο, αφού βεβαιωθείς ότι σε έχει δει.
5. Οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπορούν να υπολογίσουν το πόσο γρήγορα κινείσαι, ειδικά στην εθνική. Για την ακρίβεια, έχεις γεμίσει τον καθρέφτη τους σε χρόνο dt και τους αιφνιδιάζεις, κάτι που δεν είναι καλό, οπότε, έχε το στο μυαλό σου…
6. Μην προσπεράσεις σε στροφή, αλλά και μην μπεις με "πολλά" σε τυφλή στροφή. Και στις δύο περιπτώσεις δεν ξέρεις τι σε περιμένει από την άλλη πλευρά.
7. Προσπερνώντας ένα φορτηγό ή μια νταλίκα, να ξέρεις ότι πηγαίνοντας να πάρεις στην αρχή θέση πίσω της, θα σε επηρεάσουν οι στροβιλισμοί που δημιουργούνται από τον αέρα, αλλά και όταν βρεθείς μπροστά της, ενδέχεται να δεχτείς ένα "χαστούκι" από τον αέρα, καθώς βρισκόμενος στο πλάι της είσαι τελείως προστατευμένος.