• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στην εθνική με λίγα χιλιόμετρα
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ
Στην εθνική με λίγα χιλιόμετρα
Διαβάστηκε από 4826 αναγνώστες
Σημαντική πηγή κινδύνων αποτελεί η μεγάλη απόκλιση στην ταχύτητα κίνησης σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες του οδοστρώματος. Ειδικά αν είστε ο
Σημαντική πηγή κινδύνων αποτελεί η μεγάλη απόκλιση στην ταχύτητα κίνησης σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες του οδοστρώματος. Ειδικά αν είστε ο "αργός" της υπόθεσης, η προσοχή θα πρέπει να είναι μεγάλη.
Δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να χρειαστεί να βγείτε σε ανοιχτό δρόμο (π.χ. εθνική οδό ή επαρχιακό δίκτυο), αλλά να πρέπει να κινηθείτε με χαμηλή ταχύτητα, είτε γιατί οδηγείτε μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού είτε λόγω ανωτέρας βίας (στρώσιμο, βλάβη). Ορισμένοι θα πίστευαν ότι η αποστολή αυτή δεν ενέχει κινδύνους, αλλά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική, καθώς κάποιοι τετράτροχοι (συνήθως) μάς αντιμετωπίζουν ως κινούμενα εμπόδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λοιπόν, το να κινείστε με μικρή ταχύτητα σε δρόμο υψηλών ταχυτήτων είναι πιο επικίνδυνο από το να κινείστε γρήγορα και κρύβει πολλούς διαφορετικούς κινδύνους. Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε;
1. Κινείστε πάντα στη δεξιά λωρίδα, αφήνοντας τουλάχιστον μισό μέτρο χώρου δεξιά σας, ώστε να έχετε περιθώρια ελιγμού, αν χρειαστεί.
2. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο τι συμβαίνει πίσω σας. Το μάτι παίζει συνεχώς στον καθρέφτη για να προλάβετε καταστάσεις.
Σημαντική πηγή κινδύνων αποτελεί η μεγάλη απόκλιση στην ταχύτητα κίνησης σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες του οδοστρώματος. Ειδικά αν είστε ο
3. Ιδιαίτερα αν ακολουθεί φορτηγό, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα δυνατό "χαστούκι" ανέμου, ειδικά αν σας προσπεράσει ξυστά.
4. Αν χρειαστεί να προσπεράσετε, χρησιμοποιείτε όλη τη διαθέσιμη ισχύ, το κάνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται και επανέρχεστε άμεσα στη δεξιά λωρίδα.
5. Πριν από τις εισόδους/εξόδους ενημερώνετε έγκαιρα με φλας για τις προθέσεις σας και κινείστε και πάλι στη δεξιά λωρίδα, αλλά στο αριστερό μέρος αυτής.
6. Προσοχή στους οδηγούς που θυμούνται τελευταία στιγμή ότι θέλουν να βγουν από την εθνική οδό και το κάνουν χωρίς να λογαριάζουν τίποτα.
7. Mην ξεχνάτε ένα βασικό κανόνα: ό,τι κινείται αργά, αλλάζει πορεία γρήγορα. Αυτό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο (αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σωτήριο) όταν κινείστε ανάμεσα σε ουρές αυτοκινήτων.