• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

HOW TO

Αλλαγή ντίζας γκαζιού
Αλλαγή ντίζας γκαζιού
Διαβάστηκε από 6057 αναγνώστες
Η ντίζα γκαζιού θέλει περιοδική λίπανση, αλλά επειδή λίγοι το τηρούμε αυτό, καλό είναι να την αντικαθιστούμε ύστερα από ένα-δύο χρόνια λειτουργίας.

ΕΙΔΙΚΟΣ
Ο Κιουτσούκης Άγγελος έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μοτοσικλέτας από το 1968, με ειδίκευση στη Honda, όπου εργαζόταν από το 1974 έως το 1980 (ενώ παράλληλα τα απογεύματα διατηρούσε συνεργείο) και στην οποία παραμένει ενεργός συνεργάτης με εξουσιοδοτημένο συνεργείο έως και σήμερα. Με ιδιαίτερη αγάπη στους Honda V κινητήρες, ειδικεύτηκε στις βελτιώσεις τους, αλλά και στις μετατροπές και τροποποιήσεις τους, με αποτέλεσμα να εμπορεύεται μοτοσικλέτες με ιδιαίτερες βελτιώσεις εμφανισιακά και όχι μόνο. Από το 1976 έως το 1990 είχε αναλάβει τη μηχανική υποστήριξη σε αγωνιζόμενους motocross αλλά και supersport (NSR250, CBR 600RR), με 3ες και 4ες θέσεις κατάταξης έως και σήμερα σε αγώνες super motard. Διεύθυνση: Ορφέως 35, κεντρική πλατεία Περιστερίου, τηλ.: 210-5750605. (Εξουσιοδοτημένο Honda, εμπορεία, συνεργείο, καλίμπρα, ευθυγραμμίσεις τροχών).

1. Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε: ένα 8αρι, ένα 10αρι, ένα 12αρι, δύο 14άρια, ένα σταυροκατσάβιδο, ένα Τ10αρι και ένα μυτοτσίμπιδο ή πένσα.
2. Με το 14άρι κλειδί λασκάρουμε το παξιμάδι που κρατά την ντίζα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
3. Ξεβιδώνουμε τις βίδες που στηρίζουν την γκαζιέρα στο τιμόνι με το σταυροκατσάβιδο (προσοχή, οι βίδες είναι διαφορετικού μήκους).
4. Κατόπιν, βγάζουμε το βαρελάκι του συρματόσχοινου από τη γλίστρα της γκαζιέρας.
5. Η ντίζα καταλήγει στο καρμπιρατέρ. Ξεβιδώνουμε το παξιμάδι συγκράτησής της στο καρμπιρατέρ.
6. Αφού λύσουμε το παξιμάδι, τραβάμε την ντίζα προς τα πάνω. Βγαίνει μαζί με το ελατήριο επαναφοράς και τη γλίστρα (slide).
7. Βγάζουμε το συρματόσχοινο από τη γλίστρα (slide).
8. Έτσι ελευθερώνουμε το συρματόσχοινο και μπορούμε να το ξεβιδώσουμε εύκολα από την γκαζιέρα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία, αλλά φυσικά αντίστροφα, ακολουθούμε για την τοποθέτηση της καινούργιας ντίζας.
9. Μετά την τοποθέτησή της, κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να μαζέψουμε τους τζόγους από τα παξιμάδια που υπάρχουν στην ντίζα.