• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

Test καινούργιων

Test καινούργιων
Honda SH 300i
Προστάτης οικογενείας
Διαβάστηκε από 46794 αναγνώστες
Ypot: Έξι χρόνια μετά από την πρώτη της παρουσίαση, η οικογένεια των SH απέκτησε τον αρχηγό της, ο οποίος δείχνει να έχει άγριες διαθέσεις και όλα τα εχέγγυα ώστε να καταφέρει καίριο πλήγμα στους Ιταλούς ανταγωνιστές, που κατέχουν τα πρωτεία στα scooter μεσαίας κατηγορίας.
Από την πρώτη του εμφάνιση το 2001, το SH κέρδισε τις εντυπώσεις και παράλληλα σημαντικό μερίδιο της αγοραστικής πίτας (στη μικρή κατηγορία μέχρι 150 κ.εκ.), καθώς εκτιμήθηκαν δεόντως οι μεγάλοι του τροχοί, αλλά και η εικόνα του με σαφή στοιχεία από την κατηγορία των παπιών. Βλέποντας η Honda την τεράστια αποδοχή του ευρωπαϊκού κοινού, ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσει το project ένα βήμα παρακάτω και το πλήρωμα ήρθε στις αρχές του 2007, όταν και παρουσίασε το SH 300i. Το νέο scooter έχει καλά γραμμένα στο DNA του τα θετικά χαρακτηριστικά των μικρότερων μοντέλων, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρηθεί σαν ένα υπερκυβισμένο SH 150, καθώς δομικά στοιχεία αυτού έχουν σχεδιαστεί από την αρχή. Εξ ολοκλήρου νέος, λοιπόν, είναι ο κινητήρας ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου concept, αλλά και το σύστημα πλαισίου-ψαλιδιού προκειμένου να διαχειριστεί και να τιθασεύσει την extra δύναμη που παρέχει το μοτέρ, χωρίς να πέσει ο πήχης στον τομέα της ασφάλειας. Αποτέλεσμα των επιλογών αυτών είναι ένα σύνολο με ξεκάθαρη φιλοσοφία και μεγάλες δυνατότητες, καθώς τα περισσότερα τμήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το SH 300i, χαρίζοντάς του μια αξιοσημείωτη ομοιογένεια και συνέπεια σχεδίασης-στόχων.
Περί διαστάσεων
“Κλειδί” στη σχεδίαση του SH 300 αποτέλεσε η πρόθεση για συγκράτηση των εξωτερικών διαστάσεων στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα. Το αποτέλεσμα σίγουρα δικαιώνει τους σχεδιαστές της Honda, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα 300άρη scooter μόλις 4% πιο μακρύ και πιο πλατύ από το150άρη SH και μικρότερο από τα υπόλοιπα σύνολα της κατηγορίας των 250 κ.εκ.

 
 Honda SH 300i
Σχεδίαση/χώροι
Φρένα
Πλαίσιο
Θέση οδήγησης
Συμπέρασμα
Κινητήρας
Αναρτήσεις
Εξοπλισμός
Οδηγώντας