• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

Εξωτερικοί παράγοντες
Κάποιος να την προσέχει!
Διαβάστηκε από 3617 αναγνώστες
Είναι ο καθημερινός σου εφιάλτης: πέφτεις για ύπνο κι ακόμη κι αν είναι χειμώνας και η θερμοκρασία φλερτάρει με το αρνητικό πρόσημο, εσύ αφήνεις μισάνοιχτο το παράθυρο πάνω από το κρεβάτι σου. Η αγαπημένη είναι εκεί έξω, εκτεθειμένη.
Βλέπεις, δεν έχεις κλειστό γκαράζ, ούτε καν πυλωτή (η οποία αποδεδειγμένα πλέον δεν αποθαρρύνει τους επίδοξους "εχθρούς" μας). Αναγκάζεσαι να την αφήνεις έξω από το σπίτι σου και στον παραμικρό θόρυβο, πετάγεσαι όρθιος. Δεν είναι λύση όμως αυτή, αλλά σκέφτεσαι "και τι να κάνω"; Υπάρχουν κάποιες λύσεις, πρακτικές, στα όρια της "πατέντας", που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και συνεχώς εξελίσσονται. Ας τις δούμε:
Θα χωρέσουν άνετα ένα μπουφάν και πολλά άλλα μικροπράγματα. Κάτω απο τη σέλα χωράει ένα κράνος και περισσεύει κι άλλο. Κάγκελο το σταθερόν! Κλασική λύση και δοκιμασμένη. Τη δένεις πάνω στα κάγκελα με μία μεγάλη σε μήκος κλειδαριά/"κουλούρα".
Τι θα κερδίσεις; Δε θα στη σηκώσουν στα χέρια!
Τι να προσέξεις; Το ανέβα κατέβα στο πεζοδρόμιο μπορεί να στραβώσουν ζάντα, να ξεχαρβαλώσουν τα ρουλεμάν του λαιμού. Γι' αυτό φτιάξε με δύο μικρά ξύλινα δοκαράκια ένα τεχνητό σκαλοπατάκι. Γάντζος καταγής! Τοποθετείς ένα γάντζο πάνω στο έδαφος, κάνοντας την κατάλληλη τρύπα. Υπάρχουν ειδικά κιτ με τις κατάλληλες βίδες κτλ.
Τι θα κερδίσεις; Η μοτοσικλέτα σου είναι δεμένη σε ένα σταθερό σημείο, φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά.
Τι να προσέξεις; Πού θα κάνεις…την τρύπα! Δεν μπορείς να πάρεις φόρα και να σκάβεις στο δρόμο. 'Ασε που μπορεί εύκολα να γίνει παρεξήγηση με τους γείτονες, αν δεν έχουν προηγηθεί οι σχετικές συνεννοήσεις. Μέσα από την πυλωτή είναι η καλύτερη λύση ή έστω σε έναν ελεγχόμενο από εσένα χώρο.
Κλείδωμα εγγύς των αρχών της ασφαλείας! Εντάξει, οι σύγχρονοι "Μαύροι Λύκοι" λένε ότι μπορεί να μη μασάνε γενικά ούτε από συναγερμούς, ούτε από εξελιγμένες κλειδαριές. Αλλά τώρα, να την έχεις παρκάρει απέναντι από τη σκοπιά του τμήματος της γειτονιάς σου και να στην κλέψουν, εντάξει, αυτό θέλει σχέδιο και μπόλικο ρίσκο απ' την πλευρά των ληστών. Τι θα κερδίσεις; Θα μάθεις πρώτα απ' όλους πού στήνονται τα μπλόκα κάθε Σαββάτο βράδυ! Οι φιλίες με το σκοπό κάνουν καλό στην τσέπη…
Τι να προσέξεις; Να μην είναι και πολύ κοντά στα περιπολικά γιατί σε κανένα δυναμικό "ντου" μπορεί να την πάρει καμιά ξώφαλτση…