• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

Test μεταχειρισμένων

Test μεταχειρισμένων
Μια βόλτα στο φεγγάρι...
Φρένα
bmw, bmw hp2 - Αφιερωμένο σε αυτούς που εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιοι οι λόγοι να πάμε στο φεγγάρι ή να εξερευνήσουμε το διάστημα. Εμείς λέμε ότι αν δεν πιστέψουμε στη φαντασία, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η ανθρωπότητα θα είναι για πάντα παγιδευμένη στη γήινη σφαίρα και πραγματικότητα. Η απόσταση που μας χωρίζει όμως από τους άλλους κόσμους είναι μια έννοια σχετική και το HP2 μπορεί να μας βοηθήσει να την εκμηδενίσουμε.
Τα βιβλία του Βερν άσκησαν σημαντική επιρροή στους μεταγενέστερους επιστήμονες, όπως σε τρεις πρωτεργάτες διαστημικών πτήσεων, το Ρώσο Ζiolkovsky, τον Αμερικάνο Goddard και το Γερμανό Oberth.
Μια από τις πιο αισθητές παρεμβάσεις των Bαυαρών τεχνικών στο HP2, είναι η αφαίρεση του δεύτερου δίσκου από το μπροστινό φρένο. Αποτέλεσμα, ένα φρένο ικανοποιητικό στο χώμα, αλλά μέτριο για χρήση στο δρόμο και για μεγάλες ταχύτητες. Η διάμετρος του δίσκου είναι 305χιλ. και η δαγκάνα είναι διέμβολη. Πώς να σταματήσουν λοιπόν τα 270 κιλά (τόσο ζυγίζει το HP2 γεμάτο, μαζί με αναβάτη 75 κιλών) που τρέχουν με 200χλμ/ώρα. Πλην όμως της μέτριας σχετικά δύναμης, περιορισμένη είναι και η αίσθηση στην άκρη της μανέτας, παρά το σωληνάκι υψηλής πίεσης. Η διαδικασία της επιβράδυνσης γίνεται ακόμα πιο ανασφαλής, σε περίπτωση που ο δρόμος είναι βρεγμένος. Γενικά, τα Karoo δεν τα πάνε καθόλου καλά με το βρεγμένο. Αντίθετα το πίσω φρένο είναι πολύ καλύτερο από το μπροστινό. Το σωληνάκι των υγρών δεν είναι μεταλλικό και η αίσθηση του φρένου είναι αρκετά καλή. Στο δρόμο, θα μπλοκάρει και αυτό σχετικά εύκολα. Ακόμα πάντος και με τα Karoo, το μπροστινό φρένο θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

 
 BMW HP2
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Τα "Εκπληκτικά Ταξίδια"
Οδηγώντας
Αναρτήσεις
Lift off!
Φρένα
Συμπέρασμα