• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

Εξωτερικοί παράγοντες
ΚΤΕΟ πλέον και για τις μοτοσικλέτες
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στα ΚΤΕΟ δίνει το υπουργείο Μεταφορών με τους μοτοσικλετιστές.
Θα καθιερωθεί όπως φαίνεται και στη χώρα μας ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών, ένα μέτρο το οποίο ήδη εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Αν και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την έναρξη του μέτρου για τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, το συγκεκριμένο μέτρο έχει ήδη πάρει μία αναβολή καθώς επρόκειτο να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2004, αφού η κοινή υπουργική απόφαση έχει εκδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υποτίθεται ότι ο έλεγχος θα είναι υποχρεωτικός για τις μοτοσικλέτες κάτω των 125 κυβικών καθώς έχει διαπιστωθεί από…ειδικούς ότι αυτή η κατηγορία αποτελείται ως επί το πλείστον από οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας τα οποία συμβάλλουν στην ρύπανση της ατμόσφαιρας. Μακροπρόθεσμος πάντως στόχος της κυβέρνησης, είναι να επισκέπτονται τα ΚΤΕΟ τον τρίτο χρόνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους οι μοτοσικλέτες κάτω των 125 κυβικών και τον τέταρτο χρόνο οι υπόλοιπες. Επίσης, η κάρτα ελέγχου όλων των μοτοσικλετών θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ακόμα σίγουρο μέχρι να γίνει επίσημη ανακοίνωση από τους αρμοδίους της κυβέρνησης.
Πρόταση της Ελλάδας για τα καύσιμα
Μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα ζητά η Ελλάδα γιατί αλλιώς τα βενζινάδικα θα τα βλέπουμε από μακριά ή μόνο σε γραφικές φωτογραφίες, όπως αυτή!
Η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου ανησυχεί την κυβέρνηση καθώς αναμένονται αλυσιδωτές αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα επιβαρύνουν με πρόσθετα προβλήματα την ελληνική οικονομία. Υπό το βάρος των εξελίξεων ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτηση για κοινή πολιτική στον τομέα των καυσίμων σε περιόδους απότομης αύξησης του μαύρου χρυσού. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την κομισιόν νέα κατώτατα όρια του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των υγρών καυσίμων από αυτά πού ισχύουν σήμερα έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική μείωση της τιμής. Σημειώνουμε ότι ο ΕΦΚ ανά λίτρο στην χώρα μας είναι 29,6 λεπτά στην αμόλυβδη βενζίνη , 33,7 στην σούπερ και 24,5 στο πετρέλαιο κίνησης. Τόσο στο πετρέλαιο όσο και στην σούπερ ο ΕΦΚ βρίσκεται στα κατώτατα κοινοτικά όρια ενώ στην αμόλυβδη το περιθώριο είναι μόλις 9 λεπτά ανά λίτρο.