Οδηγικά δεν αλλάζει τίποτα για το μοντέλο, με την συμπεριφορά του να μένει ανεπηρέαστη.

Έπεσες; Μην αγχώνεσαι! Σήκω και συνέχισε το μάθημα. Μακροπρόθεσμα, το Riding School Kit θα σώσει τα οικονομικά της σχολής σας!

Σενάριο πτώσης: Τα κάγκελα και τα μανιτάρια αναλαμβάνουν δράση, προστατεύοντας την Z400.

Το Riding School Kit προστατεύει όλα τα κρίσιμα σημεία της Kawasaki Z400, που προεξέχουν και θα πάθαιναν ζημιά σε πτώση.

ΔΟΚΙΜΗ KAWASAKI Z400 RIDING SCHOOL KIT

Με στόχο την χρήση της Z400 σε περιβάλλοντα εκμάθησης, το «Riding School Kit» της Kawasaki απογειώνει την ξεγνοιασιά μαθητή και δασκάλου, αποτρέποντας ακριβές ζημιές και επιτρέποντας ουσιαστική εκπαίδευση ακόμα και στα όρια!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος ΚΑΘΕ μοτοσυκλετιστή, ειδικά όσο εκπαιδεύεται; Φυσικά, η πτώση. Και κάτι τέτοιο, πέρα από την πιθανότητα τραυματισμού, «πληγώνει» την ψυχολογία του μαθητή και προκαλεί ζημιά στη μοτοσυκλέτα, καθυστερώντας ούτως ή άλλως την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε μία εποχή λοιπόν που ο επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης και η επισκευή μιας μοτοσυκλέτας μπορεί να είναι δυσβάσταχτα για πολλούς, η Kawasaki προτείνει μια λύση που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα στα περιβάλλοντα εκμάθησης.
Τι είναι το «Riding School Kit»
Πρόκειται για ένα σετ από «κάγκελα», όπως τα λέμε με απλά λόγια, ειδικά σχεδιασμένα να ταιριάξουν στην Kawasaki Z400 και να προστατέψουν τα ζωτικά της σημεία από ζημιές. Συγκεκριμένα, μιλάμε για πλευρικά κάγκελα προστασίας της περιοχής του κινητήρα, κάγκελο γύρω από την εξάτμιση, ένα ζεύγος για την ουρά και μια μεγάλη κατασκευή, που προστατεύει όλη την περιοχή του τιμονιού και του εμπρός μέρους. Τα κάγκελα του κινητήρα φέρουν το καθένα και από ένα «μανιτάρι» για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, ενώ το σετ περιλαμβάνει και δύο μεγάλα μανιτάρια ψαλιδιού. Τέλος, στο εμπρός μέρος της προστατευτικής κατασκευής του τιμονιού, το σετ περιλαμβάνει μια λευκή πινακίδα με το χαρακτηριστικό «L» των σχολών οδήγησης, έτσι ώστε να φαίνεται πως η Z400 σας είναι ένα εκπαιδευτικό όχημα (όπως ακριβώς στα αυτοκίνητα της σχολής οδηγών). Το κιτ μπορεί να τοποθετηθεί είτε κατά την παραγγελία μιας νέας Ζ400, είτε ως ξεχωριστό αξεσουάρ και η τιμή του ανέρχεται στα 990 ευρώ, αν επιλέξετε την τοποθέτηση κατά την αγορά της μοτοσυκλέτας (ως ξεχωριστό αξεσουάρ, η τιμή του είναι 1.333,30 ευρώ).
«Όπως το γνωρίσαμε» στην οδήγηση
Μην φανταστείτε, στην θέα των… σιδερικών που τοποθετήθηκαν στο μοντέλο, ότι η οδηγική συμπεριφορά της Z400 θα αλλάξει. Αντιθέτως: Όπως περιμένει κανείς από μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, η Z400 παραμένει ίδια στο κομμάτι της οδήγησης. Βασικά χαρακτηριστικά της, η ευελιξία, το μικρό βάρος και η ευκολία οδήγησής της σε κάθε περίπτωση, στοιχεία οπωσδήποτε επιθυμητά από τους μαθητευόμενους. Σκεφτείτε τώρα το σημαντικό ψυχολογικό όφελος προς τον σπουδαστή, ο οποίος δεν θα έχει να σκεφτεί την πιθανότητα να… σπάσει την Z400 σε μία πτώση από λάθος της στιγμής. Παράλληλα, ως μοντέλο για το δίπλωμα Α2, η Ζ400 αποτελεί το λογικό επόμενο βήμα και για τον πιο έμπειρο μαθητευόμενο, που μεταβαίνει στο μεγαλύτερο δίπλωμα και εξερευνά τις δυνατότητές του. 
Επιτρέπεται να πέσεις…
…επιβάλλεται να σηκωθείς, λέει ένα μοντέρνο ρητό και η πραγματικότητα της εκπαίδευσης μοτοσυκλέτας δεν απέχει καθόλου (καλώς ή κακώς) από αυτό! Η «χαζοτούμπα» είναι στο πρόγραμμα όταν μαθαίνεις μοτοσυκλέτα, κανένα όμως δίκυκλο δεν είναι άθραυστο και οι επισκευές κοστίζουν, πολλές φορές ακριβά. Με το σετ της Kawasaki, η έννοια αυτή μπορεί να ανήκει στο παρελθόν. Τα προστατευτικά κάγκελα του Riding School Kit πράγματι σώζουν τα κρίσιμα σημεία της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση κακοτοπιάς. Η εξάτμιση, που θα ακουμπούσε κάτω πρώτη σε περίπτωση δεξιάς πτώσης, είναι εντελώς καλυμμένη! Το ίδιο και όλη η περιοχή του τιμονιού, που μπορεί να πάθει ζημιά σχετικά εύκολα. Τα μανιτάρια δεξιά και αριστερά, στο ψαλίδι και τα κάγκελα του κινητήρα, θα προστατεύσουν την κατάσταση ακόμη και αν μετά την πτώση, ακολουθήσει σύρσιμο. Με όλα αυτά στο νου, γίνεται σαφές ότι το σετ θωρακίζει την Ζ400 σε κάθε σενάριο εκπαίδευσης: Είτε μιλάμε για σχολή οδηγών και τα πρώτα βήματα στο δίκυκλο, είτε σε riding school τεχνικής εκπαίδευσης και ταχύτητας, όταν ο αναβάτης κινείται κοντά στα όριά του. Και για να δούμε αν το σετ κάνει πραγματικά αυτό που υπόσχεται, απλά αφήσαμε την Z400 να… πέσει κάτω! Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, κανένα σημείο της μοτοσυκλέτας –πέρα από τα κάγκελα και τα μανιτάρια της- δεν ακούμπησε στο έδαφος!
Επένδυση που αξίζει να τη δεις
Αν έχετε σχολή οδηγών ή riding school, η Kawasaki Z400 αποτελεί ήδη ένα αξιόλογο μοντέλο εκμάθησης  για το δίπλωμα Α2. Με το σετ προστατευτικών «Riding School Kit», μπορείτε να γλιτώσετε από ακριβές επισκευές στο «εργαλείο της δουλειάς» σας, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα του, χωρίς να τρέμετε μία ή και παραπάνω πτώσεις ακόμα και στην ίδια ημέρα! Το σετ αποτελεί μια επένδυση, η οποία όμως αξίζει σε βάθος χρόνου, τόσο για το δάσκαλο, όσο και το μαθητή.

Τμήμα του κιτ    Τιμή (ευρώ)
Προστατευτικό εμπρός μέρους    317,18
Πλαϊνά κάγκελα με μανιτάρια    599,10
Κάγκελα προστασίας ουράς    199,69
Προστατευτικό εξάτμισης    152,71
Μανιτάρια πίσω άξονα    64,62 
Σύνολο    1.333,30