Πολλές μικρές αλλαγές, κάνουν μεγάλη διαφορά

«Η ΚΤΜ έχει βελτιωθεί πολύ»

Η ΚΤΜ συμμετέχει για πρώτη χρονιά φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Μπορεί το ξεκίνημά της να μην ήταν ικανοποιητικό, αλλά πλέον έχει μειώσει τη διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ο Pol Espargaro είναι ικανοποιημένος με τη βελτίωση που έχει κάνει η KTM και την αποδίδει όχι σε μία μεγάλη αναβάθμιση , αλλά πολλές μικρές αλλαγές. Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Η απόδοσή μας ήταν καλή στο Silverstone, αλλά είναι περίεργο γιατί δεν κάναμε σημαντικές αλλαγές. Οι βελτιώσεις που κάνουμε είναι τόσο μικρές, που από μόνες τους, δεν πιστεύουμε ότι θα έκαναν τη διαφορά, όμως, όλες μαζί σε συνδυασμό προσφέρουν μεγάλη βελτίωση. Οι αλλαγές που κάνουμε αφορούν τον κινητήρα, την διαχείριση της ισχύος, το πλαίσιο και το πιρούνι. Στον αγώνα της Βαρκελώνης, δυσκολεύτηκα πολύ στο τέλος εξαιτίας των ελαστικών, αφού δεν μπορούσα να κάνω ούτε έναν καλό γύρο, όμως παλέψαμε, μάθαμε πράγματα και βελτιωθήκαμε. Σιγά σιγά κλείνουμε τη διαφορά από τους αντιπάλους μας και τερματίζουμε με μικρότερη διαφορά από τους πρώτους, σε σχέση με το παρελθόν

Ο Espargaro άλλαξε αρχιμηχανικό με τον ομόσταυλό του Bradley Smith, πριν το Silverstone. Αυτό έγινε, γιατί η μοτοσυκλέτα της KTM φαίνεται να δουλεύει καλύτερα με τις ρυθμίσεις του Espargaro, οπότε θα πρέπει ο Smith να προσαρμόσει ανάλογα το οδηγικό του στυλ.