net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στιγμές από την οδηγική μας εμπειρία με την νέα Tracer 700 της Yamaha.

Στιγμές από την οδηγική μας εμπειρία με την νέα Tracer 700 της Yamaha.

Στιγμές από την οδηγική μας εμπειρία με την νέα Tracer 700 της Yamaha.

Yamaha Tracer 700

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στις ιταλικές 'Αλπεις, η Yamaha πραγματοποίησε την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Tracer 700, της νέας μοτοσικλέτας δηλαδή που επεκτείνει την σειρά των «ιχνηλατών» (Tracer) στα μεσαία κυβικά. Πρόθεση και φιλοδοξία, η κάλυψη ενός ευρύτατου –και ετερόκλητου- φάσματος αναγκών του σύγχρονου αναβάτη. Τα καταφέρνει άραγε;

 
Τι εστί Tracer 700;
Το Tracer 700, «γεννήθηκε» από την Yamaha,  μέσω μια δημιουργικής διαδικασίας που δεν μας είναι άγνωστη:  «Γερές» βάσεις κινητήρων και πλαισίων, λειτουργούν ως «πλατφόρμες» πάνω στις οποίες χτίζονται μοντέλα διαφορετικού προσανατολισμού. 
Στην προκειμένη περίπτωση, η πλατφόρμα αυτή ονομάζεται «CP2»  και αποτελείται από το «σετάκι» ενός δικύλινδρου κινητήρα 689 κ.εκ.  και ενός ατσάλινου πλαισίου τύπου «διαμάντι».  Από το 2014 που παρουσιάστηκε, με πρώτο φορέα το  MT-07 και στην συνέχεια το  XSR 700, έχουν κατασκευαστεί 95.000 μονάδες μοτοσικλετών και το Tracer 700, συμπληρώνει την γκάμα της δικύλινδρης CP2,  με τον ίδιο τρόπο που αυτή εκτείνεται στα τρικύλινδρα 900.
 
Πρόκειται λοιπόν για ίδιες μοτοσικλέτες “700” με διαφορετικό body work;  Όχι ακριβώς… στα MT-07 και XSR 700, οι ελάχιστες αλλαγές στην θέση οδήγησης έχουν ως αποτέλεσμα μια άμεσα διακριτή διαφορά στην αίσθηση, οπότε στην περίπτωση του Tracer, όπου οι αλλαγές είναι σαφώς περισσότερες, μιλάμε για μια κάτι εντελώς νέο,  που απλά τυγχάνει να μοιράζεται κάποια στοιχεία με τα προαναφερθέντα μοντέλα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα «ψηλό MT-07 με fairing» και αυτό υπογραμμίζεται και υπερτονίζεται σαφώς από την Yamaha, που είχε πλήρη επίγνωση του τι ήθελε να δημιουργήσει καθώς και σε ποιους αυτό θα απευθύνεται. 

Ένα μεγάλο τμήμα της παρουσίασης, ήταν λοιπόν αφιερωμένο στον στρατηγικό σχεδιασμό που προηγήθηκε της εξέλιξης του μοντέλου. Το Tracer 700 είναι καθαρά υπόθεση της «γηραιάς» ηπείρου, αφού  σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παράγεται, από τα ευρωπαϊκά τμήματα της Yamaha, με την επίβλεψη και την υποστήριξη των Ιαπώνων φυσικά. 
Απευθύνεται σε νεαρό ηλικιακά κοινό, που ερχόμενο από μικρότερους κυβισμούς επιθυμεί την πρώτη του «μεγάλη» μοτοσικλέτα ή σε αναβάτες που επιστρέφουν στους δύο τροχούς, τους λεγόμενους B.A.Bs (Born Again Bikers). Σε ότι αφορά στην χρήση του, commuting, τουρισμός και fun στα στροφιλίκια έχουν «αναμιχθεί» σε ακριβείς δοσολογίες και συνδυάζονται με μικρό βάρος, ευκολία στην οδήγηση και οικονομία.  
Πολύ  ωραία ακούγονται όλα αυτά, μένει να επιβεβαιωθούν και στην πράξη. Αλλά πριν προχωρήσουμε στο «ζουμί», ας εξετάσουμε λεπτομερώς και πιο «διεισδυτικά» το Tracer 700:

 
  • Γιαννης

    Διαφωνω για το φρεσκια προταση οταν υπαρχει το versus στην αγορα το οποιο ειναι καλοστημενο για τον δρομο αλλα και με μεγαλη αποσταση απο το εδαφος για χαλαρους χωματοδρομους σε αντιθεση με τα θανατηφορα 140 mm του mt

      7

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ