Μια teaser εικόνα που συνδέεται με το νέο SR/S της Zero...

Zero SR/S: Το νέο μοντέλο προ των πυλών

Λίγες ημέρες μόνο μας χωρίζουν από την αποκάλυψη της νέας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας από την Zero. Τι περιμένουμε να δούμε;

Ήταν γενικότερα γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ότι η γνωστή μάρκα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero ετοιμάζει ένα ακόμα μοντέλο. Το SR/S, όπως φαίνεται ότι θα λέγεται εν τέλει, θα αποκαλυφθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Φυσικά μέχρι την στιγμή που θα το δούμε ζωντανό, η φημολογία για το μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει. Οι δημοσιογράφοι Αμερικής και Αγγλίας το συνδέουν άμεσα με το SR/F, την «γυμνή» roadster μοτοσυκλέτα που αποκαλύφθηκε προς το τέλος του 2019. Η συνταγή θα είναι απλή: Το SR/S θα είναι στην ουσία ένα «ντυμένο» με πλαστικά SR/F που πιθανόν θα μοιράζεται και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για αυτά, το Zero SR/F φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 110 ίππων και 19,4 kgm ροπής, που θα καλείται να κινήσει μια μοτοσυκλέτα βάρους περίπου 215 κιλών. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 12,6 kWh στην βασική έκδοση, ενώ η αυτονομία που ανακοινώνεται φτάνει τα 130 χιλιόμετρα, με ταχύτητα 112 χιλιομέτρων την ώρα.

Μένει λιγότερο από ένας μήνας, λοιπόν, για να δούμε μια ακόμα νέα ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα. Θα της δούμε άραγε ποτέ, στην Ελλάδα;