Zero: Ετοιμάζεται νέα ηλεκτρική επιδόσεων

Μοντέλο ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας με έμφαση στην σπορ συμπεριφορά ετοιμάζει η Αμερικανική Zero, με κορυφαία χαρακτηριστικά. Δείτε περισσότερα…

Η Αμερικανική εταιρεία μοτοσυκλετών Zero, φαίνεται πως βρίσκεται σε δημιουργική φάση, καθώς δημοσιεύει σταδιακά εικόνες και teasers για ένα νέο της μοντέλο, ανώτερο από ό, τι έχει δείξει μέχρι τώρα. Η νέα μοτοσυκλέτα φημολογείται ότι θα λέγεται SR/F και ότι θα είναι μια naked υψηλών επιδόσεων και αντίστοιχου design.

Η Zero επιλέγει, προς το παρόν, να επιδεικνύει μόνο αινιγματικές εικόνες που αποκαλύπτουν μέρη του μοντέλου, όπως το εμπρός φανάρι και το τιμόνι, την εμπρός ανάρτηση, αλλά και την σιλουέτα του από το πλάι. Οπτικά και μόνο, συμπεραίνει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με μια μοντέρνα μοτοσυκλέτα, που δεν ξεφεύγει μάλιστα κατά πολύ από τις «νόρμες» των συμβατικών naked. Ωστόσο, σε καμία από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα, δεν φαίνονται μέρη όπως η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας και η πίσω ανάρτηση.

Η Zero έχει φροντίσει να αποκαλύψει φυσικά, όσα τεχνικά στοιχεία χρειάζονται για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος «ντόρος». Μιλάμε λοιπόν, για μια μοτοσυκλέτα με ισχύ 120 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα της (φανταστείτε μια ιδιαίτερα αυξημένη τιμή ροπής, αντίστοιχα), που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 20 kWh. Η αυτονομία ανακοινώνεται εντυπωσιακή, καθώς θα αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση –μια τιμή που την θέτει άμεσα απέναντι σε αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες καύσης.

Το βήμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Zero, η οποία παλεύει να εδραιωθεί ανάμεσα στους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, ενώ και οι πωλήσεις της (750 κομμάτια την χρονιά) δεν θεωρούνται ακόμη καλές, για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε προς τα πού οδεύει η εξέλιξη…