Αυτό είναι το νέο Yamaha e-Vinio.

Αυτό είναι το νέο Yamaha e-Vinio.

Yamaha e-Vinio: Παρουσιάστηκε επίσημα

Το νέο της ηλεκτρικό scooter αποκάλυψε η Yamaha, που θα φέρει αφαιρούμενη μπαταρία, θα έχει ιδιαίτερα μικρό κόστος και ίσως έρθει και στην Ευρώπη! Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Πριν λίγο, η Yamaha αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό scooter με όνομα e-Vinio. Το μοντέλο, αρχικά, προορίζεται μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας και αξίζει να του ρίξουμε μια αναλυτική ματιά.
 
To νέο ηλεκτροκίνητο scooter έχει αστικό προσανατολισμό και ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις και βάρος, αφού θα ζυγίζει μόλις 74 κιλά (!) μαζί με την μπαταρία λιθίου των 50 Volt που θα φέρει. Η αυτονομία που η Yamaha ανακοινώνει ανέρχεται στα 29 χιλιόμετρα με μία μπαταρία ή 58 χιλιόμετρα με δύο μπαταρίες (που μπορεί να τις φέρει ταυτόχρονα το μοντέλο). Ναι μεν ακούγεται λίγο για τα σημερινά δεδομένα, αλλά  ας μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο απευθύνεται στην αστική μετακίνηση και οι σχεδιαστές του, έχουν υπόψη ότι οι μπαταρίες του θα επαναφορτίζονται στο σπίτι ή στην δουλειά του χρήστη του.
 
Το e-Vinio φέρει μια οθόνη LCD για τις ενδείξεις, ενώ θα έχει 2 χαρτογραφήσεις ισχύος, την βασική  (Standard) και την δυνατή (Power), με λειτουργία Boost που θα αυξάνει την ισχύ του μοτέρ στιγμιαία, όταν π.χ. θα ανεβαίνει σε ανηφόρα.
 
Εντυπωσιακή είναι η πληροφορία περί της τιμής του e-Vinio, καθώς θα ανέρχεται στα 259.600 Yen, που έρχονται σε ισοτιμία με 2.118 ευρώ. Μάλιστα, η Ιαπωνική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει και αυτή, επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτροκίνητων scooters υπό προϋποθέσεις, που κατεβάζουν ακόμα περισσότερο την τιμή του κάνοντας το ακόμα πιο προσιτό.
 
Προς το παρόν, το e-Vinio απευθύνεται μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας αλλά, σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων μέσων, δεν αποκλείεται το μοντέλο να φτάσει και στην Ευρώπη, καθώς έχει κατατεθεί και σε ευρωπαϊκό γραφείο πατεντών. Περιμένουμε και περισσότερα…