Αυτά είναι τα σχέδια του Yamaha E01 που δημοσιεύθηκαν τελευταία...

Αυτά είναι τα σχέδια του Yamaha E01 που δημοσιεύθηκαν τελευταία...

Αυτά είναι τα σχέδια του Yamaha E01 που δημοσιεύθηκαν τελευταία...

Yamaha: Το «ηλεκτρικό TMAX» σε νέα σχέδια

Περισσότερα στοιχεία αλλά και ματιές στο νέο ηλεκτροκίνητο scooter της Yamaha που ετοιμάζεται, κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα. Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Από το 2019, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την παρουσίαση ενός «ηλεκτρικού TMAX» από την Yamaha ή, πιο απλά, ενός νέου ηλεκτρικού scooter που έχει σαφείς MAX επιρροές. Πριν λίγα 24ωρα, περισσότερα σχέδια του αναμενόμενου E01 είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Παρά το ότι η γενική μορφή του μοντέλου μένει πιστή στο concept που είδαμε το 2019, είναι σαφείς οι αλλαγές που έχουν γίνει ώστε το μοντέλο να μπει στην παραγωγή. Ας τις δούμε: Αρχικά, ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, διακρίνονται εύκολα τα «τύπου R1» προβολάκια που βρίσκονται ακριβώς στο τελείωμα των fairing, πάνω από τον εμπρός τροχό! Αν νομίσατε ότι το μοντέλο θα είχε κεντρικό, μεγάλο φωτιστικό σώμα, λυπόμαστε αλλά χάσατε: Πρόκειται για το καπάκι της θύρας επαναφόρτισης του μοντέλου, το οποίο εμπνέεται απευθείας από τα αυτοκίνητα και την νέα τάση τοποθέτησης της θύρας στο εμπρός μέρος, για ευκολότερη φόρτιση. Γύρω από το καπάκι, θα βρίσκονται φωτιστικά LED, τα οποία εκτός από φώτα ημέρας DRL, θα μπορούσαν να έχουν και ρόλο ένδειξης φόρτισης, όσο το μοντέλο είναι στην πρίζα.
 
Ακόμα, το μοντέλο εμφανίζεται με καθρέπτες, ανακλαστήρες, βάση πινακίδας και μια σχετική απλούστευση των λεπτομερειών της εμφάνισης του, ώστε να πληροί τις απαιτήσεις για μαζική παραγωγή και διάθεση. Σε άλλη όψη διακρίνουμε εύκολα τι βρίσκεται κάτω από το «κοστούμι» του: Μια μεγάλη μπαταρία, κεντρικά τοποθετημένη σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται στο πίσω μέρος και να μεταδίδει την ισχύ στον τροχό, μέσω ενός ιμάντα.
 
Όλα δείχνουν ότι το μοντέλο είναι σε ένα στάδιο πολύ προχωρημένης ανάπτυξης, έτοιμο να ντεμπουτάρει στο μέλλον για παραγωγή. Πότε θα το δούμε; Σύμφωνα με ξένες πηγές, μιλάμε για το τέλος του έτους ή νωρίς μέσα στο 2022. Θα έχει το scooter επιδόσεις και αυτονομία σε αρκετό επίπεδο, ώστε να συναγωνιστεί το πασίγνωστο TMAX ή και τον ανταγωνισμό του; Ο χρόνος θα μας δείξει.

(Πηγή-εικόνες: Cycleworld)