Είναι αυτό το νέο Yamaha Tenere 700 Travel;

Είναι αυτό το νέο Yamaha Tenere 700 Travel;

Yamaha Tenere 700: Νέα έκδοση στα σκαριά

Σε… adventure μονοπάτια και μεγαλύτερη ταξιδιωτική αυτονομία στοχεύει η Yamaha με το Tenere 700, αφού μια νέα έκδοση του εθεάθη να δοκιμάζεται. Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Οι adventure μοτοσυκλέτες… αυξάνονται και πληθύνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς, με την κάθε νέα μοτοσυκλέτα να γεννά και νέες εκδόσεις, σαν άλλες Λερναίες Ύδρες. Τώρα και η μεσαία adventure της Yamaha, η Tenere 700, επεκτείνεται ακόμα περισσότερο αφού, σύμφωνα με ξένα ρεπορτάζ, ετοιμάζεται μια νέα έκδοση της.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες που βλέπετε προήθλαν από το αμερικανικό μέσο RideApart, αποκαλύπτοντας μια νέα και επιμελώς καλυμμένη έκδοση του Tenere 700. Γιατί τόση κάλυψη; Μα φυσικά, για να μην φαίνεται το νέο τεπόζιτο, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα άρα και σε διαστάσεις. Προσέξτε, πόσο φαρδύτερη είναι η σιλουέτα της νέας έκδοσης, σε σχέση με το «σπαρτιατικό» Tenere 700 που ακολουθεί πιο «καθαρόαιμη» off-road σχεδίαση.
 
Οι πληροφορίες λένε ότι το νέο ρεζερβουάρ θα έχει όγκο 20 λίτρων, όμως δεν γίνεται γνωστό αν θα είναι «συμβατικού» τύπου ή αν θα εκτείνεται χαμηλά και πλάγια, όπως π.χ. αυτό του KTM 790/890 Adventure. Από την εικόνα, συμπεραίνουμε πρόχειρα ότι μάλλον το πρώτο ενδεχόμενο, είναι και το πιθανότερο. Όμως, η αύξηση των διαστάσεων του μοντέλου είναι δεδομένη και αυτό φέρνει ένα ακόμα ταξιδιωτικό όφελος: Καλύτερη ανεμοκάλυψη για τον αναβάτη. Βεβαίως και εμφανισιακά υπάρχει μια… τόνωση, χάρη στο πιο ογκώδες παρουσιαστικό.
 
Η ομάδα του RideApart ισχυρίζεται ότι το μοντέλο θα λέγεται «Yamaha Tenere 700 Travel» και, εκτός από νέο ρεζερβουάρ, θα φέρει επίσης αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης, εναρμόνιση με τις Euro5, νέο εμπρόρθιο πιρούνι και βαλίτσες, στο βασικό εξοπλισμό. Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε…