Το Yamaha NIKEN

Yamaha Niken: Έρχονται αλλαγές

Σε τροχιά ανανέωσης έχει μπει η τρίτροχη μοτοσυκλέτα της Yamaha, το NIKEN, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του εξωτερικού. Τι περιμένουμε να αλλάξει; Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το Yamaha NIKEN είναι σαφώς μια μοτοσυκλέτα όπως καμία άλλη, φέροντας το μοναδικό μπροστινό σύστημα των LMW της εταιρείας με τον τρίτο τροχό. Κάνοντας ντεμπούτο το 2018, η NIKEN άφησε το δικό της στίγμα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και τώρα, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την πρώτη σημαντική ανανέωση του μοντέλου.
 
Όπως αναφέρει το βρετανικό BikeSocial, το NIKEN θα φέρει πρώτα και σημαντικότερα, τον νέο τρικύλινδρο CP3 των 889 κυβικών, που εξόπλισε τα MT-09 και Tracer 9 του 2021. Ο νέος κινητήρας είναι όχι μόνο ισχυρότερος (119 ίππους αντί για 115), αλλά αποδίδει και αρκετά περισσότερη ροπή (9,5 από 8,9 kgm), ενώ συμμορφώνεται πλήρως και με τις προδιαγραφές Euro 5. Με τα αυξημένα νούμερα απόδοσης, το NIKEN αναμένεται να κερδίσει και καλύτερες επιδόσεις στην νέα γενιά του (αν φυσικά, δεν πάρει πολύ βάρος με τις αλλαγές που θα υποστεί).
 
Στα MT-09 και Tracer 9, η Yamaha τοποθέτησε και ολοκαίνουργιο πλαίσιο, μαζί με τον κινητήρα. Θα κάνει το ίδιο και στην περίπτωση του NIKEN; Δεν αποκλείεται, όμως αν ο κινητήρας των 889 κυβικών μπορεί να μπει χωρίς ανάγκη μετατροπών στο υπάρχον πλαίσιο του Niken, τότε ίσως και να μην γίνει. Η Yamaha προς το παρόν δεν έχει κάνει καμία επιπλέον δήλωση για το θέμα, όπως είναι βέβαιο ότι το NIKEN πρέπει τουλάχιστον να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές Euro 5, αν θέλει να συνεχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη και μετά το 2021. Περιμένουμε και περισσότερα.