Αυτή είναι η μορφή του νέου τρίτροχου της Yamaha, σύμφωνα με τις πηγές του εξωτερικού.

Yamaha: Ιδού το νέο τρίτροχο!

Αποκαλύφθηκε η μορφή του νέου τρίτροχου οχήματος της Yamaha, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα. Τι ετοιμάζει η εταιρεία;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Είναι πολύ γνωστό ότι η Yamaha στοχεύει να επεκτείνει την σειρά των LMW μοντέλων της, όπως τα λέει αυτή ή των τριτρόχων, όπως τα γνωρίζουμε ευρύτερα εμείς. Τελευταίως μάλιστα, έχει φουντώσει η συζήτηση για ένα τρίτροχο TMAX (δείτε τι γράφαμε για αυτό κάνοντας ένα κλικ εδώ) και με βάση τελευταίες ειδήσεις, η Yamaha κατοχύρωσε και νέα σχέδια για νέο LMW μοντέλο.
 
Η εικόνα που βλέπετε παραπάνω, προέρχεται από το βρετανικό μέσο BikeSocial και σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του, αποτελεί όχημα της Yamaha. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το νέο όχημα δεν έχει σχέση με απολύτως τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από την εταιρεία, παρουσιάζοντας μια εντελώς νέα ταυτότητα. Hτρίτροχη κατασκευή του είναι προφανής, με την εμπρός ανάρτηση να φέρει σύστημα διπλών ψαλιδιών, μια διάταξη η οποία παρουσιάστηκε από την νορβηγική Brudeli και δικαιώματα της οποίας έχει αποκτήσει η Yamaha. Πίσω, ο μοναδικός τροχός συνδέεται με αλυσίδα στο σύστημα κίνησης, το οποίο βρίσκεται προφανώς καμουφλαρισμένο κάτω από το πλήρες fairing του οχήματος, που θυμίζει αμάξωμα αυτοκινήτου.
 
Ο αναβάτης κάθεται σε μία «συμβατική» σέλα, ωστόσο η θέση του συνεπιβάτη έχει κανονική πλάτη, που θυμίζει cruiser μοτοσυκλέτα ή κάθισμα αυτοκινήτου. Από την άλλη, το τιμόνι και τα χειριστήρια βρίσκονται σε ένα φουτουριστικό «pod» στο εμπρός μέρος του οχήματος, το οποίο φέρει επίσης τα φώτα και σίγουρα θα παίζει και αεροδυναμικό ρόλο για το όχημα. Τα λάστιχα ημικυκλικής διατομής μαρτυρούν ότι το όχημα θα παίρνει πράγματι κλίσεις στις στροφές, όπως μια κανονική μοτοσυκλέτα, ενώ στο κέντρο του οχήματος κάτω από την σέλα του αναβάτη, τα ανοίγματα για ψυγείο θυμίζουν αυτοκίνητα της Formula 1.
 
Δυστυχώς, προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί απολύτως τίποτα περισσότερο, για το όχημα. Σαφώς μια «καλή απορία» θα ήταν η μονάδα ισχύος που κρύβεται στο εσωτερικό του. Υπάρχουν σενάρια ότι το νέο τρίτροχο όχημα θα φέρει υβριδική «καρδιά», με ηλεκτροκινητήρα και μοτέρ καύσεως να συνδυάζονται. Το μοντέλο το ίδιο, από την άλλη, θα μπορούσε να είναι μια πολύ high-tech τουριστική πρόταση (εξού και η μπαγκαζιέρα, αλλά και το πίσω κάθισμα τύπου πολυθρόνας), αν και το πιθανότερο είναι ότι αρχικά, μιλάμε για ένα concept και τίποτα παραπάνω… Μείνετε συντονισμένοι.

(Φωτό: BikeSocial)