To κύριο σχέδιο που εμφανίζει το νέο μοντέλο της Yamaha. Τα στοιχεία TMAX είναι ιδιαίτερα εμφανή.

Το εμπρός σύστημα σε λεπτομέρεια. Διακρίνεται ο ηλεκτροκινητήρας σερβό, στο εμπρός μέρος, αλλά και ο δίσκος ακινητοποίησης στην όρθια θέση.

Yamaha TMAX 560: Έρχεται και σε τρίτροχο! (;)

Μπορεί το εμβληματικό mega scooter από την Yamaha να αποκτήσει και τρίτροχη εκδοχή; Δείτε τι ισχυρίζονται πηγές του εξωτερικού…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

H επιτυχία του Yamaha TMAX 560 είναι γνωστή, με το Mega Scooter να σημειώνει ακόμα μεγαλύτερη διάδοση με περισσότερα κυβικά. Μπορεί λοιπόν να πιάσει και με έναν τροχό ακόμη; Δημοσιογράφοι από την Αμερική, δημοσιοποίησαν σχέδια που εμφανίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα τρίτροχο TMAX!
 
Προσέξτε την εικόνα: Πλαίσιο, κινητήρας και ψαλίδι είναι γνώριμα, με το βασικό «στήσιμο» του TMAX να μένει ίδιο. Ωστόσο, το εμπρός σύστημα είναι εντελώς διαφορετικό και διακρίνουμε, την χρήση ανάρτησης διπλών ψαλιδιών, με ένα αμορτισέρ ανά τροχό. Οι εντολές του τιμονιού, μεταδίδονται στους τροχούς μέσω ειδικών συνδέσμων. Το σύστημα προβλέπει ανεξάρτητη ανάρτηση, με ένα αμορτισέρ ανά τροχό, ενώ θα επιτρέπει και την κλίση του οχήματος σαν ένα συμβατικό δίκυκλο, στις στροφές.
 
Το σύστημα αυτό που εμφανίζεται στο σχέδιο, προέρχεται από την νορβηγική εταιρεία Brudeli, σχέδια της οποίας έχει αγοράσει η Yamaha το 2017. Μάλιστα, παρόμοια διάταξη μηχανικών μερών, έχουμε δει και στο MW-Vision concept της Yamaha. Μάλιστα, στα σχέδια εμφανίζεται και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα περιορισμού-ρύθμισης της κλίσης που θα μπορεί να πάρει το μοντέλο, με έναν ηλεκτρικό σερβοκινητήρα ο οποίος θα επεμβαίνει σε περίπτωση επικείμενης πτώσης ή επικίνδυνης κατάστασης, ενώ ένας δίσκος θα κλειδώνει την ανάρτηση στην όρθια θέση, όταν το όχημα θα είναι σταματημένο.
 
Η Yamaha έχει κάνει γνωστές τις φιλοδοξίες της για την σειρά μοντέλων LMW, η οποία περιλαμβάνει τα Tricity και Niken αλλά και το Tritown, με περισσότερα μοντέλα να αναμένεται να προστεθούν σε αυτή. Λέτε το τρίτροχο TMAX, να είναι το επόμενο;