Εμφάνιση με ρετρό επιρροές

WSM Superbike: Εσύ διαλέγεις κινητήρα!

Η Walt Siegl Motorcycles κατασκευάζει μια ξεχωριστή ρετρό superbike και δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνος τον κινητήρα με τον οποίο θα είναι εφοδιασμένη.

Η αγορά των custom μοτοσυκλετών είναι πολύ απαιτητική και με τον ανταγωνισμό να έχει πάρει φωτιά πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό για να ξεχωρίσεις. Η Walt Siegl Motorcycles (WSM), με έδρα το New Hampshire, βρήκε τον τρόπο. Όλες οι μοτοσυκλέτες της WSM “χτίζονται” γύρω από κινητήρες της Ducati ή της MV Agusta και η Superbike δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό όμως που την κάνει μοναδική είναι ότι έχει εξελιχθεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει είτε τον αερόψυκτο διβάλβιδο κινητήρα της Ducati, είτε τον μεταγενέστερο υδρόψυκτο, τετραβάλβιδο της ίδιας εταιρείας που χρησιμοποιούσε η 1098. Φυσικά, η επιλογή γίνεται από τον αγοραστή, χωρίς να αλλάζει η εξωτερική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Η Superbike χρησιμοποιεί πλαίσιο χωροδικτύωμα με γεωμετρία “δανεισμένη” από WSBΚ, ενώ τα ηλεκτρονικά της περιλαμβάνουν την ECU της Ducati, με τις χαρτογραφήσεις όμως να γίνονται από τη WSM. Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει quickshifter, autoblipper, traction control, LCD οθόνη και σύστημα ανάκτησης δεδομένων. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν μένει μόνο στην εμφάνιση και μπορεί να γίνει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο για δρόμο ή και πίστα, αφού τα περιφερειακά της είναι κορυφαία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ζάντες της OZ Racing, τα φρένα της Brembo, το πιρούνι FGR της Öhlins (που έρχεται απευθείας από το WSBK) και το αμορτισέρ ΤΤΧ της ίδιας εταιρείας, που εδράζεται στο εργοστασιακό μονόμπραστο ψαλίδι της 1098. Δεν έγιναν εκπτώσεις ούτε στη χρήση ανθρακονημάτων, αφού από carbon είναι κατασκευασμένο όλο το φαίρινγκ και ο κοκοβιός, καθώς και το φιλτροκούτι και η εισαγωγή.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει και τη διάταξη της εξάτμισης με τους λαιμούς να κατασκευάζονται από την WSM και να χρησιμοποιούνται τελικά της SC Project. Βέβαια, η μοναδικότητα και εξωτικά υλικά έχουν το τίμημά και αυτό επιβαρύνει τον αγοραστή, ο οποίος θα δει το υπόλοιπο του λογαριασμού του στην τράπεζα να μειώνεται κατά 58.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 51.000 ευρώ.