Valentino Rossi: Αποχαιρετά τα MotoGP στο τέλος της σεζόν

Ο Valentino Rossi δεν θα βρίσκεται στα MotoGP το 2022 καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου στο Red Bull Ring πριν από τον αγώνα της Στυρίας που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την απόφαση κατά την καλοκαιρινή διακοπή, άλλα η σκέψη αυτή μάλλον γινόταν όλο και πιο έντονη με κάθε αγώνα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Ο Valentino Rossi δήλωσε σχετικά: “Είχα πει κατά τη διάρκεια της χρονιάς ότι θα πάρω την απόφασή μου μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Αποφάσισα να σταματήσω στο τέλος της σεζόν, οπότε δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία μου ως αναβάτης MotoGP. Είναι πολύ δύσκολο που κάνω αυτή την ανακοίνωση και που ξέρω ότι την επόμενη χρονιά δεν θα αγωνίζομαι με μοτοσυκλέτες. Αυτό κάνω εδώ και 30 χρόνια, οπότε την επόμενη χρονιά η ζωή μου θα αλλάξει. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά όπως σε όλα τα αθλήματα, το αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά. Έχουμε ακόμα τη μισή σεζόν μπροστά μας και ο τελευταίος αγώνας θα είναι ο πιο δύσκολος. Για την ώρα, θέλω απλά να γνωρίζετε την απόφασή μου. Όλα είναι εντάξει, δεν έχω παράπονο από την καριέρα μου.”

Ο Rossi αποκάλυψε ότι υπήρχε η επιλογή του να αγωνιστεί μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του Luca Marini, στην δική του ομάδα, την Aramco Racing Team VR46, η οποία θα είναι στην μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά με μοτοσυκλέτες της Ducati. Ο “Γιατρός” όμως απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση καθώς θεώρησε ότι ένας χρόνος δεν είναι αρκετός για να ευδοκιμήσει ένα καινούργιο project και επίσης θα έπρεπε να αφήσει την Μ1 του και να οδηγήσει Ducati, που θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Σίγουρα θα είναι λυπηρό για τους υποστηρικτές του που ο Valentino Rossi θα απουσιάζει από τα MotoGP την επόμενη χρονιά. Το τέλος όμως της καριέρας του στους δυο τροχούς μπορεί να σημαίνει το ξεκίνημα μιας νέας καριέρας στους 4 τροχούς. Θα τον δούμε λέτε σε αγώνες αυτοκινήτων;

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »