UM DSR Adventure: Η περιπέτεια στα 200 κυβικά

Ακόμα μια adventure μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού έκανε την εμφάνισή της. Θα βρει άραγε τον δρόμο της μέχρι την Ελλάδα;

Οι Adventure μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού είναι σίγουρα μια ανερχόμενη κατηγορία και δεν μας κάνει εντύπωση που όλο και περισσότερα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους. Η UM Motorcycles είναι μια αμερικάνικη εταιρεία που εξειδικεύεται στις μικρού κυβισμού κυβισμού μοτοσυκλέτες και έχει στη γκάμα της από scooters μέχρι cruisers και supermotard. Η λίστα των μοντέλων της περιλαμβάνει μια μεικτής χρήσης μοτοσυκλέτα με το όνομα DSR, η οποία εξοπλίζεται με κινητήρα 125 κυβικών. Τώρα, φαίνεται ότι θα αποκτήσει και μια “μεγαλύτερη” adventure αδερφή.

Η DSR Adventure 200, θα εφοδιάζεται με μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 196 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 16 ίππους και 1,6 κιλά ροπής. Η τροφοδοσία του γίνεται με καρπυρατέρ και συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Το ανεστραμμένο πιρούνι κάνει σύγχρονη την εμφάνισή της, ενώ πίσω έχουμε παραδοσιακά μονό αμορτισέρ. Στον τομέα των φρένων έχουμε δισκόφρενα εμπρός και πίσω με το στάνταρ ABS να επεμβαίνει μόνο στον εμπρός τροχό, ενώ οι αλουμινένιοι τροχού φορούν ελαστικά διαστάσεων 110/90-17 και 120/80-17 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Ο εξοπλισμός της συμπληρώνεται από το LED πίσω φανάρι, τα όργανα που συνδυάζουν αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, μια ψηλή ζελατίνα, προστατευτικά κάγκελα, αλλά και βαλίτσες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η άνεση θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ώστε να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει άνετα, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει αρκετή απόσταση από το έδαφος, προκειμένου να διασχίσει εύκολα κάποιον βατό χωματόδρομο.

Η διάθεσή της θα ξεκινήσει το 2019 και μακάρι να τη δούμε και στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες.