Triumph SOS: Είναι αυτό το μέλλον της τηλεειδοποίησης;

Μια νέα εφαρμογή της Triumph που θα καλεί αυτόματα σε βοήθεια, αν ο αναβάτης υποστεί ατύχημα και μάλιστα… χωρίς να χρειάζεται να έχει μοτοσυκλέτα Triumph. Δείτε περισσότερα…

Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια του αναβάτη, ενεργητική ή παθητική, φαίνεται να λαμβάνει μεγαλύτερη προσοχή από ποτέ, από τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, η Triumph αποκάλυψε την νέα της εφαρμογή με όνομα Triumph SOS.
 
H νέα εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία εχθές Πέμπτη 15 Απριλίου, για την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Βόρεια Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου και θα είναι διαθέσιμη τόσο στο Google Play όσο και στο App Store. H εφαρμογή θα χρησιμοποιεί το ίδιο το smartphone του αναβάτη και τους αισθητήρες που αυτό έχει, για να διαγνώσει αν ο αναβάτης υποστεί ατύχημα.
 

Σε περίπτωση που ανιχνευθεί ατύχημα, η εφαρμογή αρχικά επιχειρεί να έρθει σε επικοινωνία με τον αναβάτη. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ειδοποιείται υπηρεσία ασθενοφόρου, ενώ σε κάθε περίπτωση αποστέλλει στις υπηρεσίες βοήθειας μια σωρεία κρίσιμων πληροφοριών για τον αναβάτη, όπως ιατρικό ιστορικό, τοποθεσία και κατεύθυνση διαδρομής, ακόμα και τον τύπο μοτοσυκλέτας. (Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Triumph αναφέρει συμπληρωματικά, ότι δεν στέλνει πληροφορίες τηλεματικής και ταχύτητας στις αρμόδιες υπηρεσίες, μιας και σίγουρα θα υπήρχαν αμφιβολίες από κάποιους αναβάτες εδώ…).
 
Η νέα αυτή υπηρεσία της Triumph θα είναι διαθέσιμη στους αναβάτες, μέσα από μια μηνιαία χρέωση συνδρομής, ενώ για τους ιδιοκτήτες Triumph προσφέρεται μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος χρήσης 3 μηνών. Μπορεί η εφαρμογή αυτή να δώσει έναυσμα, για ακόμα περισσότερες παρόμοιες λύσεις από τις εταιρείες; Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε.