Στο πλάι υπάρχουν μεγάλες ανακλαστικές λωρίδες.

Με μόλις μια βίδα συγκρατούνται στο τιμόνι, πράγμα που κάνει πανεύκολη την τοποθέτηση.

Πλούσια η θερμική επένδυση στο εσωτερικό.

Test χούφτες: Shad X0SR00

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες και αξιολογούμε τις θερμικές χούφτες X0SR00 της Shad.

Οι θερμικές χούφτες είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής λύση για να μένουν ζεστά τα χέρια τον χειμώνα και βλέπουμε όλο και περισσότερους αναβάτες να τις χρησιμοποιούν. Για να δούμε στην πράξη πόσο αποτελεσματικές και πρακτικές είναι, παραλάβαμε ένα ζευγάρι από την εταιρεία Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ και επιλέξαμε να τις δοκιμάσουμε στο best seller της Piaggio, Beverly 300. Οι χούφτες έρχονται σε ένα πρακτικό πουγκί που περιλαμβάνει οδηγίες τοποθέτησης και τις τάπες που μπαίνουν στο πλάι. Η τοποθέτησή τους είναι πανεύκολη και γίνεται μέσα σε μερικά λεπτά, το μόνο που χρειαστήκαμε είναι ένα κλειδί allen. Ξεβιδώσαμε τις βίδες που συγκρατούν τα αντίβαρα του τιμονιού και περάσαμε τα γκρίπ και τις μανέτες μέσα από τα αντίστοιχα ανοίγματα στις χούφτες. Τέλος, τοποθετήσαμε τις τάπες και βιδώσαμε ξανά τις δυο βίδες που είχαμε αφαιρέσει στην αρχή. Οι χούφτες διαθέτουν ελαστικό κορδόνι που δένεται στη βάση του καθρέπτη για μεγαλύτερη σταθερότητα, αν και η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική όπως διαπιστώσαμε.



Θερμομόνωση -  Αδιαβροχοποίηση

Απευθύνονται σε όσους κινούνται σε μέρη πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή κάνουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, οπότε το ζητούμενο είναι η άνεση και η πρακτικότητα. Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί αναβάτες τις χρησιμοποιούν χωρίς γάντια και σε αυτό το επίπεδο προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης. Ο ρόλος τους όμως είναι να κάνουν πιο εύκολη και αποδοτική τη δουλειά του γαντιού και σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να μη φοράτε γάντια επειδή έχετε χούφτες, καθώς τα χέρια θα βρεθούν πλήρως εκτεθειμένα σε περίπτωση πτώσης. Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν οι χούφτες είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο λεπτό γάντι και άρα να απολαμβάνεις μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη αίσθηση από τα χειριστήρια. Η χούφτα κόβει τον αέρα και δεν χάνεται η θερμότητα από το χέρι του αναβάτη, ενώ το χοντρό fleece που υπάρχει εσωτερικά της βελτιώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πάντως, μικρή ποσότητα κρύου αέρα εισέρχεται από τα ανοίγματα για τις μανέτες και τα γκρίπ, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο από τη στιγμή που μιλάμε για ένα universal προϊόν που πρέπει να έχει αρκετά μεγάλα ανοίγματα για να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε δίκυκλο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε σε συνθήκες υπό το μηδέν χρειάζονται  3,5 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους κατά 10 βαθμούς, που είναι μια πολύ καλή επίδοση.
Το εξωτερικό τους είναι κατασκευασμένο από συνθετικό δέρμα που τις καθιστά αδιάβροχες και πράγματι μετά από 25 λεπτά στη βροχή, δεν είχε περάσει νερό στο εσωτερικό τους. Για να βραχούν τα χέρια του αναβάτη θα πρέπει να μουλιάσουν οι χούφτες και στη συνέχεια τα γάντια, πράγμα που χρειάζεται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να συμβεί. Να σημειώσουμε ότι στην εξωτερική τους πλευρά έχουν μεγάλη ανακλαστική λωρίδα που κάνει πιο ορατό το δίκυκλο.



Ποιότητα – άνεση – πρακτικότητα

Οι συγκεκριμένες χούφτες έχουν πολύ χώρο στο εσωτερικό τους και τα χέρια θα χωρέσουν ανεξάρτητα από το πόσο χοντρό γάντι φοράς, ενώ δεν εμποδίζουν καθόλου τις κινήσεις του χεριού ή τον χειρισμό της μοτοσυκλέτας. Το neoprene ύφασμα στο πλάι, είναι μαλακό για να μπορείς να χειρίζεσαι αβίαστα τα κουμπιά και τους διακόπτες στο τιμόνι. Τα υλικά, οι ραφές και το φινίρισμα δείχνουν ότι μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου και όπως επίτηδες διαπιστώσαμε, θα αντέξουν σε κάποια στατική πτώση. Πρόκειται για στιβαρή κατασκευή και στο εμπρός μέρος εσωτερικά υπάρχει ένα πλαστικό πλαίσιο, που φροντίζει ώστε η χούφτα να διατηρεί το σχήμα της και να μην ανεμίζει στα πολλά χιλιόμετρα.

Η άποψή μας

Οι θερμικές χούφτες της Shad είναι αποτελεσματικές απέναντι στα στοιχεία της φύσης και προσφέρουν άνεση και πρακτικότητα. Είναι ιδανικές αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα καθημερινά ή αντιμετωπίζετε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και μπορούν να σας γλυτώσουν από το μεγάλο κόστος των χειμερινών γαντιών.
 

Θα τις βρείτε διαθέσιμες σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ.

www.motoway.gr