Το πέταλο είναι όλο επενδυμένο με λάστιχο για να μην γδέρνει το δισκόφρενο.

Το πέταλο είναι όλο επενδυμένο με λάστιχο για να μην γδέρνει το δισκόφρενο.

Το πέταλο κλειδώνει και στις δυο άκρες του.

Το πέταλο κλειδώνει και στις δυο άκρες του.

Η συσκευασία περιλαμβάνει 3 κλειδιά που θυμίζουν πέλμα ελαστικού.

Η συσκευασία περιλαμβάνει 3 κλειδιά που θυμίζουν πέλμα ελαστικού.

Η κλειδαριά καλύπτεται από ένα συρόμενο πλαστικό “πορτάκι” που την προστατεύει εξωτερικούς παράγοντες.

Η κλειδαριά καλύπτεται από ένα συρόμενο πλαστικό “πορτάκι” που την προστατεύει εξωτερικούς παράγοντες.

  • Το πέταλο είναι όλο επενδυμένο με λάστιχο για να μην γδέρνει το δισκόφρενο.
  • Το πέταλο κλειδώνει και στις δυο άκρες του.
  • Η συσκευασία περιλαμβάνει 3 κλειδιά που θυμίζουν πέλμα ελαστικού.
  • Η κλειδαριά καλύπτεται από ένα συρόμενο πλαστικό “πορτάκι” που την προστατεύει εξωτερικούς παράγοντες.

Test κλειδαριά Michelin Mini SRA: Compact μέγεθος, βαρύ όνομα

Με compact μέγεθος, αλλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και βαρύ όνομα, το πέταλο δισκόφρενου Mini SRA της Michelin υπόσχεται να προστατέψει αποτελεσματικά την περιουσία σου.

Τιμή: 60 ευρώ

Το όνομα της Michelin θα σου είναι σίγουρα γνωστό, αφού πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζεις είναι πως η Γαλλική εταιρεία συνεργάστηκε με την Auvray προκειμένου να κατασκευάσει και να λανσάρει στην παγκόσμια αγορά μια πλήρη σειρά αντικλεπτικών για μοτοσυκλέτες και scooter που περιλαμβάνει πέταλα σε διάφορα μεγέθη, κλειδαριές δισκοφρένου με ή χωρίς συναγερμό και ένα σετ αλυσίδας με λουκέτο. Εμείς παραλάβαμε το πέταλο δισκοφρένου Mini SRA από τη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της Michelin και της Auvray στην Ελλάδα, για να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το δοκιμάσουμε.

Ποιότητα κατασκευής

Όπως λέει και το όνομά του πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων πέταλο με ύψος 13,5 εκατοστά και πλάτος 11,5. Πρόκειται για μια στιβαρή κατασκευή με βάρος 1 κιλό που την καθιστά ιδανική επιλογή όταν δεν θέλεις να έχεις μαζί σου μια ογκώδη και βαριά κλειδαριά κλειδαριά που θα σε δυσκόλευε στη μεταφορά. Το πέταλο είναι όλο επενδυμένο με λάστιχο για να μην γδέρνει το δισκόφρενο, ενώ και το σώμα της κλειδαριάς έχει λαστιχένια επένδυση στις δυο άκρες, η οποία παραπέμπει στα ελαστικά της εταιρείας, καθώς θυμίζει χάραξη ελαστικού δρόμου. Η Mini καθώς και όλες οι κλειδαριές της Michelin συνοδεύονται από 10 χρόνια εγγύηση για το σώμα και τον αφαλό της κλειδαριάς, που καλύπτει οποιαδήποτε δυσλειτουργία που προέρχεται από ελαττωματικό υλικό ή ανθρώπινο λάθος κατά τη διαδικασία παραγωγής. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις το ελαττωματικό προϊόν στον dealer από όπου το προμηθεύτηκες και εκείνος θα το αντικαταστήσει εντελώς δωρεάν.

Αποτελεσματικότητα

Το πέταλο είναι κατασκευασμένο από σκληρυμένο χάλυβα και έχει διάμετρο 16 χιλιοστά, ενώ έχει υποστεί ειδική κατεργασία ώστε να προσφέρει αυξημένη αντίσταση κατά τις κοπής. Το σύστημα κλειδώματος είναι και αυτό κατασκευασμένο από χάλυβα και θωρακισμένο, με επίσης χαλύβδινο μηχανισμό ασφάλισης 5 mm αποτελούμενο από διπλό σφαιρικό μηχανισμό. Η κλειδαριά αποτελείται από 7 ανεξάρτητους περιστρεφόμενους δίσκους και καλύπτεται από ένα συρόμενο πλαστικό “πορτάκι” που την προστατεύει από το χώμα, το νερό και άλλους παράγοντες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πέταλο κλειδώνει και στις δυο άκρες του, που σημαίνει ότι δεν γυρίζει και δεν ανοίγει όπως ένα λουκέτο όταν κοπεί το ένα από τα δυο “πόδια” του. Χάρη σε όλα αυτά τα στοιχεία η Mini έχει πάρει 9 στα 10 στο σύστημα εσωτερικής βαθμονόμησης ασφαλείας και έχει λάβει τις ανώτερες πιστοποιήσεις ART και SRA από το Γαλλικό κράτος. Η συσκευασία περιλαμβάνει 3 κλειδιά που θυμίζουν ελαστικό μοτοσυκλέτας.

Η άποψή μας

Αν ψάχνεις μια compact κλειδαριά δισκοφρένου, αλλά δεν κάνεις συμβιβασμούς στην ασφάλεια, το Mini SRA της Michelin είναι ιδανική επιλογή. Είναι μια υψηλής ποιότητας, στιβαρή κατασκευή που θα αποτρέψει τις κακόβουλες ενέργειες και θα κρατήσει ασφαλή την περιουσία σου.

Επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα Moto Πήγασος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Διαθέσιμο από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26

Τηλ: 210 4221060

www.motopegasus.com


Το πέταλο κλειδώνει και στις δυο άκρες του.

Το πέταλο κλειδώνει και στις δυο άκρες του.