• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στην εξωτερική πλευρά υπάρχει μια έξτρα στρώση υφάσματος για μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή.

Το εξωτερικό κέλυφος των γαντιών είναι κατασκευασμένο από δέρμα.

ο σχήμα τους είναι προκαμπυλωμένο ακολουθώντας το φυσιολογικό σχήμα των χεριών.

Στην περιοχή της παλάμης υπάρχει μια λωρίδα αντιολισθητικού υφάσματος για αυξημένη επαφή με τα γκρίπ.

Τα SD-C13 διαθέτουν σκληρά προστατευτικά από PVC στις κλειδώσεις και στα δάκτυλα.

Test γάντια: Seventy Degrees SD-C13

 

Το SD-C13 ανήκει στη σειρά γαντιών για καθημερινή, αστική μετακίνηση σύμφωνα με τον κατάλογο της Seventy Degrees, αλλά είναι κατασκευασμένο από δέρμα και φέρει σκληρά προστατευτικά, που το καθιστούν κατάλληλο σε μεγαλύτερο εύρος χρήσης.

Μάθε πως θα ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα σου

Τιμή: 60 ευρώ

Για να διαπιστώσουμε λοιπόν τις δυνατότητές τους, παραλάβαμε ένα ζευγάρι από το κατάστημα Moto Πήγασος.

Ποιότητα – Aνεση – Πρακτικότητα

Το εξωτερικό κέλυφος των γαντιών είναι κατασκευασμένο από δέρμα, το οποίο αποπνέει πολυτέλεια και ταιριάζει ιδανικά με ρετρό μοτοσυκλέτες και scooters. Το σχήμα τους είναι προκαμπυλωμένο ακολουθώντας το φυσιολογικό σχήμα των χεριών, δίνοντας μια αίσθηση άνεσης μόλις τα φορέσεις. Όμως είναι κάπως δύσκαμπτα και αν οδηγείς μοτοσυκλέτα με σκληρό συμπλέκτη για πολύ ώρα μέσα στην πόλη, μπορεί να σε κουράσουν. Όπως όμως διαπιστώσαμε, αυτό είναι παροδικό και το δέρμα θα μαλακώσει μόλις «δουλέψει» λίγο το γάντι. Το κλείσιμο γίνεται με ένα Velcro το οποίο είναι ραμμένο σε λαστιχένιο ιμάντα. Μάλιστα το τελείωμα αυτού του ιμάντα είναι μεγάλο και πολύ πρακτικό καθώς για να φορέσεις το γάντι μπορείς να το τραβήξεις από εκεί. Στην περιοχή της παλάμης υπάρχει μια λωρίδα αντιολισθητικού υφάσματος για αυξημένη επαφή με τα γκρίπ. Η ποιότητα των υλικών και των ραφών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παράπονα. Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Στο εσωτερικό υπάρχει fleece με επένδυση Thinsulate που φημίζεται για την αντοχή της απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μόλις φορέσεις το γάντι, καταλαβαίνεις αμέσως πόσο ζεστό είναι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα μέσα Φεβρουαρίου, δεν έδειξαν να προβληματίζουν το SD-C13. Σε δοκιμές που κάναμε σε συνθήκες υπό το μηδέν και χωρίς «βοήθεια» από τη θερμότητα του χεριού η θερμοκρασία στο εσωτερικό έπεσε κατά 10 βαθμούς σε 6,1 λεπτά, ενώ για να πέσει κατά 20 βαθμούς χρειάστηκαν 17 λεπτά, που είναι μια πολύ καλή επίδοση.
Στον τομέα της αδιαβροχοποίησης έχουμε μεμβράνη WinterTex στο εσωτερικό, ενώ το δέρμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο το εξωτερικό κέλυφος, είναι από μόνο του υδροαπωθητικό. Σε συνθήκες συνεχούς επαφής με το νερό, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ακόμα και μετά από 15 λεπτά, δεν είχε περάσει νερό στο εσωτερικό, πράγμα που καθιστά το γάντι 100% αδιάβροχο.Προστασία

Τα SD-C13 διαθέτουν σκληρά προστατευτικά από PVC όχι μόνο στις κλειδώσεις, αλλά και στα δάκτυλα, ενώ υπάρχει και πλαστική «γλίστρα» στην παλάμη. Στο πλάι των γαντιών στην εξωτερική πλευρά βρίσκουμε μια έξτρα στρώση υφάσματος για μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή. Τέλος, στον αντίχειρα υπάρχουν δυο μαλακά επιθέματα που βοηθούν στην απορρόφηση της κρούσης. Όλα αυτά τα στοιχεία παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία στα χέρια του αναβάτη.  

Η άποψή μας
Μπορεί η Seventy Degrees να τα προωθεί ως γάντια για αστική χρήση, αλλά οι επιδόσεις τους απέναντι στο κρύο και το νερό δείχνουν ότι μπορούν να σε πάνε πολύ πιο μακριά. Με 60 ευρώ αποκτάς ένα αποτελεσματικό χειμερινό γάντι old school εμφάνισης, αλλά σύγχρονης τεχνολογίας.

Επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα Moto Πήγασος

Διαθέσιμο από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26

Τηλ: 210 4221060

www.motopegasus.com