• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Lane 2 είναι κατασκευασμένο κατά 75% από δέρμα.

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά ψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Scott.

Στο σημείο επαφής με τα γκριπ της μοτοσυκλέτας υπάρχει jel σιλικόνης.

Το σκληρό προστατευτικό των αρθρώσεων καλύπτεται από δέρμα.

Το κλείσιμο στον καρπό γίνεται με velcro.

Μεγάλο κομμάτι του δέρματος είναι διάτρητο για σωστό εξαερισμό.

Test γάντια: Scott Lane 2

Κατασκευασμένο από δέρμα και διάτρητο σε μεγάλο βαθμό, το Lane 2 της Scott θα κρατήσει τα χέρια σου προστατευμένα όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν.

Τιμή: 60 ευρώ

Αυτή δεν είναι η πρώτη μας επαφή με γάντια της Scott καθώς στο παρελθόν είχαμε δοκιμάσει τα τουριστικά Trafix DP, που μας είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την ποιότητα κατασκευής και την άνεση που πρόσφεραν. Αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται στον χώρο της μοτοσυκλέτας περισσότερα από 50 χρόνια, ενώ αρχικά ξεκίνησε το 1958 με εξοπλισμό για σκι. Σήμερα έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των αναβατών και έχει κερδίσει άξια τον σεβασμό και την προτίμησή τους και όχι άδικα. Με τον καιρό να ζεσταίνει σιγά σιγά αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα πιο καλοκαιρινό γάντι, οπότε ζητήσαμε τα Lane 2 από τη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της Scott στην Ελλάδα.

Ποιότητα – Ανεση

Ένα κοινό πρόβλημα που συναντάμε στα υφασμάτινα καλοκαιρινά γάντια είναι η μικρή αντοχή τους στον χρόνο καθώς το λεπτό και διάτρητο ύφασμα φθείρεται γρήγορα και δημιουργούνται τρύπες που επιβάλλουν σύντομα την αλλαγή του γαντιού. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει το Lane 2, το οποίο είναι κατασκευασμένο κατά 75% από δέρμα, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και πολυαμίδιο. Ο συνδυασμός τους προσφέρει μεγάλη αντοχή στη χρήση και υψηλά επίπεδα προστασίας καθώς πρόκειται για υλικά ιδιαίτερα ανθεκτικά στην τριβή, τη διάτρηση και τα κοψίματα.

Με βάρος μόλις 145 γραμμάρια για το ζευγάρι, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με πανάλαφρα γάντια, ενώ σε αντίθεση με άλλα δέρματα που χρειάζονται λίγο χρόνο για να μαλακώσουν, τα Lane 2 είναι εύκαμπτα και δεν εμποδίζουν καθόλου τις κινήσεις. Όση ώρα κι αν οδηγήσαμε μέσα στην κίνηση με συνεχόμενο σταμάτα – ξεκίνα και χρήση συμπλέκτη, δεν νιώσαμε κούραση.

Θα θέλαμε οι δείκτες να είχαν υλικό που να επιτρέπει τη χρήση οθονών αφής, ώστε να μη χρειάζεται να βγάζεις το γάντι αν πρέπει να κοιτάξεις κάτι στο κινητό σου. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά ψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Scott με τα επιμέρους υλικά να συνδυάζονται αρμονικά και οι ραφές να είναι άψογες.

Πρακτικότητα

Στο σημείο που έρχεται σε επαφή με τα γκριπ της μοτοσυκλέτας έχει χρησιμοποιηθεί jel σιλικόνης για καλύτερο έλεγχο και το ότι σχηματίζει πολλά μικρά λογότυπα της εταιρείας είναι μια όμορφη πινελιά. Ίδιο υλικό συναντάμε και στους δείκτες για καλύτερη επαφή με τις μανέτες. Για την προστασία του αναβάτη υπάρχει σκληρό προστατευτικό στις αρθρώσεις που καλύπτεται με δέρμα, ενώ στην εσωτερική του πλευρά που έρχεται σε επαφή με το χέρι συναντάμε αφρώδες υλικό για μεγαλύτερη άνεση. Επίσης, όλη η εξωτερική πλευρά του γαντιού διαθέτει μια στρώση έξτρα υφάσματος για προστασία από την τριβή, αφού συνήθως αυτό το σημείο έρχεται σε επαφή με τον δρόμο σε περίπτωση πτώσης. Μεγάλο μέρος του δέρματος είναι διάτρητο και επιτρέπει την εισροή φρέσκου αέρα που δροσίζει τα χέρια σου και κάνει άνετες τις μετακινήσεις τους ζεστούς μήνες. Το κλείσιμό τους γίνεται με velcro, ενώ στον καρπό υπάρχει ελαστική σούρα για εύκολο βάλε -βγάλε.

 

Η άποψή μας

Τα Lane 2 προσφέρουν όλα όσα ζητάς από ένα καλοκαιρινό γάντι αφού είναι ελαφριά, άνετα και αποτελεσματικά στη ζέστη. Η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό σύνολο που θα σε συντροφεύει για πολλά καλοκαίρια.

 

Επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα Moto Πήγασος


Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά ψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Scott.

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά ψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Scott.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Διαθέσιμο από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26

Τηλ: 210 4221060

www.motopegasus.com


Στο σημείο επαφής με τα γκριπ της μοτοσυκλέτας υπάρχει jel σιλικόνης.

Στο σημείο επαφής με τα γκριπ της μοτοσυκλέτας υπάρχει jel σιλικόνης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »