Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

    Το εσωτερικό του γαντιού έχει γούνινη επένδυση που είναι πολύ ευχάριστη στην αφή, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στο να μένουν τα χέρια του αναβάτη ζεστά έχει η θερμομόνωση Thinsulate των 270 γραμμαρίων η οποία συνδυάζεται με πρόσθετη επένδυση από φύλλο αλουμινίου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά ζεστό γάντι που δύσκολα το ανέχεσαι μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός. Η αποτελεσματικότητα της θερμομόνωσης αποδείχτηκε και από τις μετρήσεις, αφού σε συνθήκες η ψύχους η θερμοκρασία στο εσωτερικό του έπεσε κατά 10 βαθμούς σε 8 λεπτά, ενώ για να πέσει 20 βαθμούς χρειάστηκαν 23 ολόκληρα λεπτά, που είναι μια εξαιρετική επίδοση.

    Την αδιαβροχοποίηση των γαντιών αναλαμβάνει η μεμβράνη HIPORA με επίστρωση πολυουρεθάνης. Αυτή η τεχνολογία εμποδίζει το νερό να περάσει στο εσωτερικό του γαντιού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει χάρη στους μικροσκοπικούς πόρους που διαθέτει. Για να τη δοκιμάσουμε στην πράξη, υποβάλαμε το γάντι σε συνεχή επαφή με το νερό και χρειάστηκαν 5,5 λεπτά για να αρχίσει να εισχωρεί τελικά από τον δείκτη.  


    Προστασία

    Το συγκεκριμένο γάντι είναι κατασκευασμένο κατά 80% από δέρμα, το οποίο από μόνο του είναι ανθεκτικό στην τριβή. Επίσης διαθέτει σκληρά προστατευτικά στις κλειδώσεις όχι μόνο πάνω από την παλάμη, αλλά και στα δάκτυλα, στοιχείο που συναντάμε στα αγωνιστικά κυρίως γάντια. Ακόμη ένα σκληρό, πλαστικό προστατευτικό υπάρχει στο πλάι της παλάμης. Το σημείο αυτό έχει πολλές πιθανότητες να συρθεί στην άσφαλτο σε περίπτωση πτώσης, οπότε η τοποθέτησή του σε αυτό το στρατηγικό σημείο είναι πολύ σωστή.

    Η άποψή μας

    Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών γάντι, ιδανικό για τουριστική χρήση, που θα κρατήσει ζεστά, στεγνά και προστατευμένα τα χέρια. Η τιμή των 99,90 ευρώ δικαιολογείται απόλυτα από τα υλικά και την τεχνολογία που φέρει.

    Διαθέσιμο στο κατάστημα Moto Market,
    www.motomarket-shop.gr
    τηλ.: 210- 9222349 (Aθήνα)
    τηλ.: 2310-946800 (Θεσσαλονίκη)

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ