Δεν εμποδίζει την κίνηση των δακτύλων.

Το μεγάλο προστατευτικό στο πάνω μέρος.

Όλη η εσωτερική πλευρά καλύπτεται από μαλακό δέρμα.

Στις κλειδώσεις υπάρχουν μαλακά επιθέματα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δεν εμποδίζει την κίνηση των δακτύλων.

Test γάντια: AGVPro Garage DRY-TEX

Υποβάλουμε σε δοκιμασίες τα γάντια της AGVPro και τα τεστάρουμε σε πραγματικές συνθήκες. Μπορεί τελικά ένα προσιτό χειμερινό γάντι να είναι και αποτελεσματικό;

Τιμή: 35 ευρώ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με χειμερινά γάντια της AGVPro, καθώς στο παρελθόν είχαμε δοκιμάσει τα Storm που είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της γκάμας της συγκεκριμένης εταιρείας. Εκείνο μας είχε εντυπωσιάσει θετικά με τα χαρακτηριστικά του και τις επιδόσεις του στις διάφορες δοκιμασίες που το υποβάλαμε, ενώ η τιμή του ήταν αντιστρόφως ανάλογη των πολύ καλών επιδόσεών του. Τώρα, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε τα Garage, που είναι λίγο πιο “λεπτά” χειμερινά γάντια και μπορούν να φορεθούν για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στη χρονιά, τα οποία και παραλάβαμε από το κατάστημα TooFast.

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Το Garage είναι ένα γάντι με ενδιάμεσο μήκος αφού είναι πιο μακρύ από ένα καλοκαιρινό και λίγο πιο κοντό από ένα σκληροπυρηνικό χειμερινό. Το μήκος του όμως του επιτρέπει να περνά πάνω από το μανίκι του μπουφάν και να μην αφήνει κενό χώρο από όπου θα μπορούσε να περάσει το κρύο και το νερό. Το μαλακό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο δεν δυσκολεύει τις κινήσεις των δακτύλων, οπότε ακόμα και στα συνεχόμενα σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη δεν μας μας κούρασε η συνεχή χρήση του συμπλέκτη. Οι ραφές είναι αψεγάδιαστες και τα επιμέρους κομμάτια υφάσματος δένουν αρμονικά μεταξύ τους σε ένα ποιοτικό σύνολο που δείχνει ότι μπορεί να αντέξει τη σκληρή καθημερινή χρήση. Δυστυχώς δεν επιτρέπουν τη χρήση οθονών αφής, οπότε θα πρέπει να βγάλεις το γάντι αν χρειαστεί να δεις κάτι στο κινητό σου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελαφρύ γάντι με το βάρος για το ζευγάρι να είναι μόλις 148 γραμμάρια. Το κλείσιμό του γίνεται με ρυθμιζόμενο velcro στον καρπό.

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Από ένα χειμερινό γάντι περιμένεις να προστατέψει τα χέρια σου από το κρύο και το νερό και το Garage διαθέτει την αδιάβροχη και αναπνέουσα μεμβράνη DRY-TEX που απωθεί το νερό και θα καταφέρει να κρατήσει στεγνά τα χέρια σε μια ξαφνική μπόρα. Την αποτελεσματικότητά της τη διαπιστώσαμε και όταν φέραμε το γάντι σε συνεχή επαφή με το νερό, καθώς χρειάστηκαν 4,5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να περνά νερό στο εσωτερικό. Για την ζεστασιά των χεριών του αναβάτη φροντίζει η θερμική επένδυση Thinsulate της 3M, που καταφέρνει να διατηρεί τη θερμοκρασία χωρίς να έχει μεγάλο πάχος, οπότε συμβάλει στην άνεση και την ευκολία κινήσεων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε χρειάστηκαν 8,5 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του γαντιού κατά 20 βαθμούς σε (τεχνητές) συνθήκες ψύχους που δημιουργήσαμε ώστε να το δοκιμάσουμε.

Προστασία

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την προστασία του αναβάτη την έχει το προστατευτικό στο πάνω μέρος, όμως σε όλες τις αρθρώσεις υπάρχουν μαλακά επιθέματα που θα απορροφήσουν μέρος των δυνάμεων σε περίπτωση ατυχήματος. Όλη η κάτω πλευρά του Garage, από την παλάμη μέχρι τις άκρες των δακτύλων είναι από μαλακό δέρμα ανθεκτικό στην τριβή, ενώ έξτρα κομμάτι δέρματος υπάρχει στον αντίχειρα και στο σημείο που το γάντι έρχεται σε επαφή με το γκρίπ για καλύτερη αίσθηση και “κράτημα”.

Η άποψή μας

Η AGVPro ξέρει πολύ καλά από προϊόντα που συνδυάζουν την προσιτή τιμή με την αποτελεσματικότητα και την άνεση και το Garage δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένα γάντι κατάλληλο τόσο για αστική, όσο και για τουριστική χρήση που θα σε συντροφεύει αρκετούς μήνες μέσα στη χρονιά, φροντίζοντας να κρατήσει ζεστά και στεγνά τα χέρια σου.

Θα τα βρείτε διαθέσιμα στο κατάστημα TooFast
Λ. Βουλιαγμένης 583, Αργυρούπολη
Τηλ.: 210-9969793
www.toofast.gr