Test Seventy Degrees SD-BC10: Πες «αντίο» στα κορδόνια

Με καινοτόμο σύστημα κλεισίματος χωρίς κορδόνια και εμφάνιση που ακροβατεί ανάμεσα στο σπορ και το casual, τα μποτάκια SD-BC10 της Seventy Degrees ανεβάζουν τον πήχη της ασφάλειας στις καθημερινές σου μετακινήσεις.

Τιμή: 149,90 ευρώ

Οι εποχές που συνδέαμε τις μπότες μοτοσυκλέτας μόνο με την τουριστική ή την αγωνιστική χρήση, έχουν περάσει αντιστρεπτή, καθώς οι αναβάτες ζητούν άνεση και σωστή προστασία ακόμα και στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Έτσι πολλές εταιρείες εμπλουτίζουν τη γκάμα τους με casual μποτάκια που μπορείς να φοράς καθημερινά χωρίς να θυσιάζεις την πρακτικότητα και την εμφάνισή σου. Η Seventy Degrees είναι μια από αυτές με την Urban σειρά της να έχει ήδη 3 μποτάκια. Ανάμεσά τους είναι και τα SD-BC10 που προμηθευτήκαμε από τη Moto Πήγασος.    

 

Σύστημα Freelock χωρίς κορδόνια

Κατασκευασμένα από μικροίνες και διάτρητα τμήματα που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει είναι ιδανικά για αστική και όχι μόνο χρήση, τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Η εμφάνισή τους ισορροπεί ιδανικά μεταξύ casual και σπορ ώστε να μπορείς να τα φοράς καθημερινά, ενώ ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των SD-BC10 είναι το σύστημα κλεισίματος Freelock με την περιστροφική καστάνια να σφίγγει τις νάιλον ίνες που καταργούν τα κορδόνια και κάνουν εύκολο και γρήγορο το βάλε – βγάλε. Το μποτάκι είναι ελαφρύ και άνετο, ενώ χάρη στο καινοτόμο σύστημα κλεισίματος αγκαλιάζει σωστά το πόδι και παραμένει σταθερό. Η απουσία κορδονιών εξαλείφει τον κίνδυνο αυτά να μπλεχτούν στα μαρπιέ, το πεντάλ του φρένου ή τον επιλογέα ταχυτήτων και γνωρίζουμε πολύ καλά από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια κατάσταση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ενισχύσεις σε αστράγαλο, φτέρνα και δάκτυλα για ολοκληρωμένη ασφάλεια

Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με χαμηλά μποτάκια, αλλά η ασφάλεια βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, οπότε ανεβαίνουν όσο ψηλά χρειάζεται προκειμένου να προστατεύουν τον αστράγαλο, ενώ ενισχύσεις υπάρχουν ακόμα σε φτέρνα και δάκτυλα. Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με ένα σκληρό και άκαμπτο μποτάκι που μπορεί να μην ενδείκνυνται για περπάτημα, αλλά αυτό είναι κάτι που βλέπουμε συχνά σε τεχνικά μποτάκια και ακριβώς αυτά τα στοιχεία το καθιστούν αποτελεσματικό σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, υπάρχουν ανακλαστικά σημεία που κάνουν τον αναβάτη πιο ορατό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.  


 

Υψηλή ποιότητα κατασκευής και μεγάλη αντοχή

Τα SD-BC10 μας συντροφεύουν ήδη πάνω από δυο μήνες και παρά την καθημερινή χρήση είναι ακόμα σαν καινούργια. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη αντοχή τους, ακόμα και αν τύχει να ξύσουν την άσφαλτο, καθώς και στο γεγονός ότι καθαρίζονται εύκολα, ενώ διαθέτουν και προστατευτικό στο σημείο επαφής με το λεβιέ ταχυτήτων. Η ποιότητα κατασκευής ακολουθεί τα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Ισπανική εταιρεία με τις ραφές και το φινίρισμα των υλικών να ικανοποιεί πλήρως. Είναι διαθέσιμα σε δυο χρώματα μαύρο / γκρι ή μαύρο / πορτοκαλί και σε νούμερα από 36 έως 49.     
 

ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα

Ρωτήστε περισσότερα