Test: Αδιάβροχο σετ STR

Το νέο αδιάβροχο σετ της STR είναι μια ολοκληρωμένη και προσιτή πρόταση για την προστασία σου από τη βροχή. Δες εδώ γιατί.

Τιμή: 35 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Παλαιότερα είχαμε δοκιμάσει ένα αδιάβροχο μπουφάν της STR και τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία μας έρχεται με μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Ένα πλήρες αδιάβροχο σετ που αποτελείται από παντελόνι και πανωφόρι που υπόσχεται να σε προστατέψει πλήρως σε περίπτωση βροχής. Το παραλάβαμε από την Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ, η οποία εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα προϊόντα της STR.

Εμφάνιση – Πρακτικότητα

Όλοι θα έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή χωρίς αδιάβροχο σε κάποια ξαφνική μπόρα και ξέρουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να οδηγείς βρεγμένος. Το νερό σε συνδυασμό με τον κρύο αέρα μειώνουν γρήγορα τη θερμοκρασία του σώματος ακόμα και όταν μιλάμε για καλοκαιρινή μπόρα. Όταν κρυώνεις είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείς στην οδήγηση και τα αντανακλαστικά σου μειώνονται. Αυτό σε συνδυασμό με τους δρόμους που γλιστρούν και την περιορισμένη ορατότητα μπορούν να δημιουργήσουν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

Είναι λοιπόν σημαντικό όλο σου το σώμα να παραμείνει στεγνό και το σετ της STR υπόσχεται ακριβώς αυτό. Το πανωφόρι και το παντελόνι έρχονται σε ένα fluo πουγκί φύλαξης και μεταφοράς το οποίο δεν πιάνει πολύ χώρο και μπορείς να το έχεις μόνιμα στο σακίδιο σου ή τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα του scooter σε κάποια βαλίτσα ή tank bag.

Το πανωφόρι είναι σε κίτρινο fluo χρώμα που το κάνει τον αναβάτη ορατό στους άλλους χρήστες του δρόμου και για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε αυτό το κομμάτι υπάρχει μια ανακλαστική λωρίδα στο ύψος του στήθους που διατρέχει όλο το jacket στο εμπρός και το πίσω μέρος. Το παντελόνι είναι σε μάυρο χρώμα χωρις να έχει κάποιο άλλο διακριτικό ή ανακλαστικό σημείο.

Αποτελεσματικότητα - Αδιαβροχοποίηση

Αρχικά να αναφέρουμε το πανωφόρι και το παντελόνι έχουν διάτρητη φόδρα στο εσωτερικό που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και σου επιτρέπει να τα χρησιμοποιείς και σε άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορίες ή ποδηλασία. Σε αυτού του είδους δραστηριότητες είναι πολύ χρήσιμη και η κουκούλα που διαθέτει το πανωφόρι, η οποία διπλώνει και αποθηκεύεται στον γιακά. Το κλείσιμο του jacket γίνεται με φερμουάρ το οποίο καλύπτεται από φαρδύ flap που ασφαλίζει με κουμπιά, οπότε στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να περάσει νερό από εκεί. Στο τελείωμα των μανικιών συναντάμε ελαστική σούρα που αγκαλιάζει σφικτά το γάντι και δεν επιτρέπει την εισροή νερού. Θα θέλαμε να υπάρχει και κάποιος ιμάντας ή λάστιχο ρύθμισης στη μέση.

Σε ότι αφορά το παντελόνι, έχουμε ελαστική σούρα στη μέση που κάνει εύκολο το βάλε – βγάλε ακόμα κι αν φοράς χοντρό χειμερινό παντελόνι μοτοσυκλέτας από μέσα. Θα θέλαμε τα μπατζάκια να είναι πιο φαρδιά στο τελέιωμά τους, καθώς αν φοράς ψηλές μπότες, θα πρέπει να τις βγάλεις για να βάλεις το παντελόνι. Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την έξτρα στρώση αντιολισθητικού υφάσματος στο σημείο επαφής με τη σέλα, στοιχείο που απουσιάζει από τις περισσότερες προτάσεις της αγοράς.
Οι ραφές, τόσο στο jacket, όσο και στο παντελόνι δεν είναι θερμοκολλημένες, είναι όμως διπλές και δεν επιτρέπουν στο νερό να περάσει στο εσωτερικό. Αυτό το διαπιστώσαμε στην πράξη ρίχνοντας πάνω τους νερό με πίεση για λίγη ώρα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το αδιάβροχο αυτό σετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αντιανεμικό σε περίπτωση που χρειάζεσαι περισσότερη προστασία από τον κρύο αέρα.

Η άποψή μας

To αδιάβροχο σετ της STR είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που πραγματοποιεί όσο υπόσχεται και θα σε κρατήσει στεγνό όση ώρα κι αν μείνεις στη βροχή. Διπλώνει και αποθηκέυεται σε δικό του πουγκί για να το έχεις πάντα μαζί σου ενώ είναι πολύ πρακτικό και μπορείς να το χρησιμοποιείς σε άλλες δραστηριότητες.

 

Θα το βρείτε διαθέσιμο σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ.

www.motoway.gr


Ενδεικτική Τιμή: 37 ευρώ

MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59, 54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ρωτήστε περισσότερα