Μεγάλες ανακλαστικές λωρίδες υπάρχουν στους ώμους και το πίσω μέρος.

Η κουκούλα είναι αποθηκευμένη στον γιακά.

Εσωτερικά υπάρχει διάτρητη φόδρα.

Στο μανίκι υπάρχει ελαστική σούρα και Velcro.

Test: Aδιάβροχο μπουφάν STR

Το αδιάβροχο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού μας το χειμώνα. Εμείς δοκιμάζουμε για να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες πριν αγοράσεις.

Τιμή: 20,55 ευρώ

Είτε περνάς λίγη, είτε αρκετή ώρα πάνω στη μοτοσυκλέτα ή το scooter σου τον χειμώνα γνωρίζεις πολύ καλά ότι πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένος και να μπορείς να αντιμετωπίσεις μια ξαφνική μπόρα. Αν το νερό περάσει μέσα από τα ρούχα, η θερμοκρασία του σώματός σου θα αρχίσει να πέφτει πολύ γρήγορα σε συνδυασμό με τον αέρα που θα σε χτυπά ενώ οδηγείς. Το να είσαι βρεγμένος και να κρυώνεις δεν είναι απλά ενοχλητικό, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο καθώς αποσπάται η προσοχή σου και μειώνεται η ταχύτητα των αντιδράσεών σου. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτείς από τη βροχή είναι ένα αδιάβροχο και καθώς είναι ελαφρύ και δεν πιάνει πολύ χώρο διπλωμένο, μπορείς να το έχεις πάντα στο σακίδιό σου ή στην cargo τσέπη του μπουφάν σου. Εμείς κάνουμε δοκιμές αδιάβροχων, ξεκινώντας με το αδιάβροχο μπουφάν της STR που παραλάβαμε από τη την Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ, η οποία εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα προϊόντα της STR.

Εμφάνιση – Πρακτικότητα

Βγάζοντας το αδιάβροχο από τη θήκη φύλαξης και μεταφοράς μέσα στην οποία το παραλάβαμε, εντυπωσιαστήκαμε από αυτό που αντικρίσαμε καθώς δεν πρόκειται απλά για ένα αδιάβροχο που απλά φοριέται πάνω από τον μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό σου, αλλά για ένα μπουφάν που μπορείς να το φορέσεις και σε κάποια άλλη δραστηριότητα όπως πεζοπορία ή ποδηλασία. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο παράγοντες. Αρχικά, στο εσωτερικό υπάρχει υφασμάτινη, διάτρητη φόδρα σαν αυτή που συναντάμε στα καλοκαιρινά μπουφάν, η οποία επιτρέπει την αναπνοή του δέρματος για να μην ιδρώνεις. Αυτή δίνει ωραία αίσθηση όταν φοράς το αδιάβροχο ακόμα και για πολύ ώρα. Το άλλο χαρακτηριστικό του STR που σου επιτρέπει να το φοράς ακόμα και όταν δεν οδηγείς είναι η κουκούλα, που βρίσκεται διπλωμένη στον γιακά. Για να τη βγάλεις από εκεί ανοίγεις απλά το μικρό velcro και με το κορδόνι που διαθέτει μπορείς να τη σφίξεις γύρω από το κεφάλι σου για να μη μπαίνει νερό. Το μοναδικό πράγμα που μας έλειψε από το αδιάβροχο μπουφάν της STR είναι ο αποθηκευτικός χώρος, καθώς δεν διαθέτει τσέπες, ούτε εξωτερικές, ούτε εσωτερικές.

Αδιαβροχοποίηση – αποτελεσματικότητα

Καλά όλα αυτά αλλά αυτό που ζητάς από ένα αδιάβροχο είναι η απόλυτη προστασία από το νερό. Για να δοκιμάσουμε το STR το φέραμε για μια ώρα σε συνεχή επαφή με το νερό στα μανίκια και τον κορμό και περιμέναμε να δούμε αν θα περάσει υγρασία από τις ραφές. Όμως, αυτές είναι διπλές και θερμοκολλημένες από την εσωτερική πλευρά, οπότε δεν επιτρέπουν στο νερό να περάσει. Εξίσου δύσκολο, ιδιαίτερα σε πραγματικές συνθήκες, είναι το να εισχωρήσει νερό από το κεντρικό φερμουάρ, καθώς το κενό που αφήνει όταν κλείνει είναι ελάχιστο, θυμίζοντας αυτά που συναντάμε στις αδιάβροχες τσέπες, ενώ από πάνω του το νάιλον αλληλοκαλύπτεται και κλείνει με velcro. Επίσης, ο γιακάς ανεβαίνει αρκετά ψηλά και φτάνει μέχρι το κράνος, για να μην μπορεί να περάσει νερό στον λαιμό. Η ορατότητα είναι περιορισμένη όταν βρέχει, οπότε για να είναι πιο ορατός και πιο ασφαλής ο αναβάτης, το αδιάβροχο μπουφάν της STR διαθέτει μεγάλες ανακλαστικές λωρίδες στους ώμους και την πλάτη.

Η άποψή μας

Το αδιάβροχο της STR πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, αφού θα σε προστατέψει αποτελεσματικά από τον αέρα και τη βροχή, αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Μπορείς να το έχεις μαζί σου και σε άλλες δραστηριότητες, οπότε θα το αξιοποιήσεις ακόμα περισσότερο, ενώ η τιμή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Θα το βρείτε διαθέσιμο σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ.

www.motoway.gr