Δεν έχεις απλά ένα αδιάβροχο πανωφόρι, αλλά ένα πλήρως αδιάβροχο μπουφάν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Στο εμπρός μέρος, στο ύψος του στήθους, υπάρχουν ανακλαστικές λωρίδες.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ελαστική σούρα και δυο ιμάντες ρύθμισης.

Διαθέτει δυο εξωτερικές τσέπες.

Στο εσωτερικό υπάρχει επένδυση, η οποία λειτουργεί ως δεύτερη ασπίδα κατά του νερού και παρέχει μόνωση.

Υπάρχει μια εσωτερική τσέπη που είναι εύκολα προσβάσιμη καθώς δεν χρειάζεται να ανοίξει το κεντρικό φερμουάρ.

Όλη η μέση του παντελονιού έχει ελαστική σούρα και κορδόνι για κλείνει σφικτά.

Το παντελόνι έχει ανακλαστικές λωρίδες στο πλάι.

Τσέπη υπάρχει και στο παντελόνι.

Test: Αδιάβροχο σετ AGVPro

Για να έχεις ολοκληρωμένη προστασία από τη βροχή, το μπουφάν δεν αρκεί. Χρειάζεσαι και παντελόνι για να είσαι πλήρως αδιάβροχος, οπότε δοκιμάζουμε το σετ της AGVPro.

Τιμές:

Μπουφάν AGVPro GV-430: 32 ευρώ

Παντελόνι AGVPro GV-440: 27 ευρώ
 

Σε περίπτωση που έρθεις αντιμέτωπος με βροχή χρειάζεσαι τη μέγιστη δυνατή προστασία. Ακόμα κι αν η έντασή της και η διάρκειά της είναι μικρές, το νερό μπορεί να περάσει από τα ρούχα σου και να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Όταν βραχείς, η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να πέφτει γρήγορα σε συνδυασμό με τον αέρα που σε χτυπάει πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ο χρόνος αντίδρασης μειώνεται και αποσπάται η προσοχή σου, στοιχεία που μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνα όταν οδηγείς, ιδιαίτερα σε βρεγμένο δρόμο. Για το επάνω μέρος του σώματος τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αφού τα περισσότερα μπουφάν έχουν κάποια μεμβράνη αδιαβροχοποίησης, αν και μετά από κάποια ώρα μπορεί και από αυτή να περάσει νερό. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τα πόδια καθώς δεν είναι εφικτό να κυκλοφορείς συνεχώς με κάποιο παντελόνι μοτοσυκλέτας, ιδιαίτερα σε μικρές αστικές διαδρομές. Για να έχεις λοιπόν ολοκληρωμένη προστασία. Χρειάζεσαι ένα σετ από αδιάβροχο παντελόνι και μπουφάν και εμείς παραλάβαμε από το κατάστημα TooFast το σετ της AGVPro, η οποία μας έχει συνηθίσει σε προϊόντα που συνδυάζουν την υψηλή αποτελεσματικότητα με την προσιτή τιμή.

Εμφάνιση – Πρακτικότητα

Τόσο το μπουφάν όσο και το παντελόνι έρχονται σε ξεχωριστές θήκες αποθήκευσης και μεταφοράς και μόλις τις ανοίξεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας προϊόντα, που έχουν μελετηθεί προσεκτικά και σε προδιαθέτουν να τα εμπιστευθείς σε περίπτωση βροχής. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Για το πάνω μέρος του σώματος, δεν έχεις απλά ένα αδιάβροχο πανωφόρι, αλλά ένα πλήρως αδιάβροχο μπουφάν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το πάχος του υλικού σε εντυπωσιάζει, καθώς ξεφεύγει από το λεπτό αδιάβροχο που έχεις κατά νου και μόλις ανοίξεις το μπουφάν καταλαβαίνεις που οφείλεται αυτή η διαφοροποίηση. Μέσα υπάρχει επένδυση, η οποία λειτουργεί ως δεύτερη ασπίδα κατά του νερού και παρέχει μόνωση, οπότε συμβάλει στη διατήρηση της θερμότητας. Ένα ακόμα στοιχείο που βελτιώνει την πρακτικότητα είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, καθώς διαθέτει δυο εξωτερικές και μια εσωτερική τσέπη με την τελευταία να είναι εύκολα προσβάσιμη χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει το κεντρικό φερμουάρ παρά μόνο το velcro. Για τη σωστή εφαρμογή στο σώμα του αναβάτη, στο πίσω μέρος, στο ύψος της μέσης υπάρχει ελαστική σούρα, καθώς και δυο ιμάντες ρύθμισης εμπρός. Στα μανίκια έχουμε velcro και ελαστική σούρα, ώστε να κλείνουν σφικτά πάνω από τα γάντια και να μην μπορεί να εισχωρήσει νερό από εκεί.

Στο παντελόνι έχουμε τα ίδια υλικά που είδαμε στο μπουφάν τόσο εξωτερικά, όσο και στην εσωτερική επένδυση. Όλη η μέση έχει ελαστική σούρα και κορδόνι για κλείνει σφικτά, ενώ στα μπατζάκια υπάρχει μεγάλο φερμουάρ και velro, ώστε να μπορεί να φορεθεί εύκολα ακόμα κι αν φοράς ψηλές μπότες. Στον δεξί μηρό υπάρχει μια εύκολα προσβάσιμη και ευρύχωρη τσέπη.



Αδιαβροχοποίηση – αποτελεσματικότητα

Εκ πρώτης όψεως, το αδιάβροχο σετ της AGVPro δείχνει ότι μπορεί να σε κρατήσει στεγνό για πολύ ώρα, αλλά για να δούμε την αποτελεσματικότητα του στην πράξη υποβάλαμε μπουφάν και παντελόνι σε δοκιμασία συνεχούς επαφής με νερό για 45 – 50 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν πέρασε νερό από τις ραφές, οι οποίες είναι θερμοκολλημένες από την εσωτερική πλευρά, όπως διαπιστώσαμε αργότερα. Το κεντρικό φερμουάρ του μπουφάν δεν είναι αδιάβροχο, αλλά προστατεύεται από velcro, οπότε είναι πολύ δύσκολο να περάσει νερό από εκεί.

Για να είναι πιο ορατός ο αναβάτης σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, όπως αυτές που επικρατούν όταν βρέχει, το μπουφάν διαθέτει ανακλαστική λωρίδα στον πλάτη, αλλά και στο εμπρός μέρος, στο ύψος του στήθους, ενώ το παντελόνι έχει αντίστοιχες λωρίδες στο πλάι.

Η άποψή μας

Το συγκεκριμένο σετ της AGVPro αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για την προστασία σου από το νερό της βροχής και τον αέρα. Τόσο το μπουφάν, όσο και το παντελόνι είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά άνεσης και πρακτικότητας που ζητάς από ένα αδιάβροχο. Η θήκη μεταφοράς που διαθέτουν δεν πιάνει πολύ χώρο και μπορείς να τα έχεις στο σακίδιο ή τη βαλίτσα σου και να είσαι προετοιμασμένος ανά πάσα στιγμή.
 

Θα τα βρείτε διαθέσιμα στο κατάστημα TooFast αλλά και στο επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών

Λ. Βουλιαγμένης 583, Αργυρούπολη
Τηλ.: 210-9969793
www.toofast.gr