Κάθε μοτοσυκλέτα αξίζει την απαραίτητη φροντίδα.

Συντήρησε σωστά τη μοτοσυκλέτα σου

Στη συντήρηση της μοτοσυκλέτας δεν πρέπει να γίνονται παραλείψεις. Δες πώς ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και οι τεχνικοί του εξασφαλίζουν τη σωστή συντήρηση και σου γλιτώνουν χρήματα.

Το τακτικό σέρβις της μοτοσυκλέτας είναι, ίσως, η πιο σημαντική δικλείδα ασφαλείας που εμποδίζει την εμφάνιση προβλημάτων και εγγυάται την καλή λειτουργία της σε βάθος χρόνου. Όταν η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα, είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον αναβάτη της ή τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Οι τεχνικοί ενός εξουσιοδοτημένου συνεργείου διαθέτουν ειδικά μηχανήματα και παρακολουθούν συνεχώς σεμινάρια, ώστε να κάνουν σωστή και γρήγορη διάγνωση της βλάβης.
Για να χαρακτηριστεί ένα συνεργείο ως εξουσιοδοτημένο πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και να ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι τεχνικοί παρακολουθούν σεμινάρια κι ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα μοντέλα της εταιρείας. Επειδή οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες είναι γεμάτες ηλεκτρονικά συστήματα, εκπαιδεύονται στη χρήση εξελιγμένων ειδικών εργαλείων για να μπορούν να διαγνώσουν και να διορθώσουν κάποια βλάβη γρήγορα και αποτελεσματικά. Έτσι, μειώνεται το κόστος και η διάρκεια της επισκευής, αφού η μοτοσυκλέτα μένει για σύντομο χρονικό διάστημα στο συνεργείο.

Κατά τη διάρκεια επισκευής ή συντήρησης χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά, που διασφαλίζουν την καλή λειτουργία της μοτοσυκλέτας σου.
Όταν ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο εκτελεί μια εργασία συντήρησης ή επισκευής χρησιμοποιεί αποκλειστικά γνήσια ανταλλακτικά. Αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνουν τη δουλειά τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και οι κατασκευαστές γνωρίζουν ακριβώς τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα εξάρτημα με βάση το σκοπό που καλείται να υπηρετήσει. Η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών εξασφαλίζει ότι η μοτοσυκλέτα σου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα λειτουργεί σωστά σε βάθος χρόνου.

Η σφραγίδα του συνεργείου στο βιβλίο service, ανεβάζει την αξία της μοτοσυκλέτας σου και είναι πιο εύκολο να την πουλήσεις.
Μετά το τέλος μιας εργασίας συντήρησης, το βιβλίο service ενημερώνεται με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως τα διανυθέντα χιλιόμετρα, την ημερομηνία, τις εργασίες που έγιναν και σφραγίζεται. Μπορείς εκεί να δεις όλο το ιστορικό της μοτοσυκλέτας και δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όταν αποφασίσεις να την πουλήσεις, οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές θα το ζητήσουν. Αν δεν το έχεις, είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι έκανες όλα τα service στην ώρα τους και μπορεί να χάσεις την πώληση.
  
Αν τα προβλεπόμενα service δεν γίνουν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, θα χάσεις την εγγύηση.
Οι κατασκευαστές δίνουν, συνήθως, 2 χρόνια εγγύηση σε μια καινούργια μοτοσυκλέτα και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα επιβαρυνθείς το κόστος, αν παρουσιαστεί μια έκτακτη βλάβη, που οφείλεται σε κατασκευαστικό ελάττωμα. Για να ισχύει όμως η εγγύηση θα πρέπει, η τακτική συντήρηση της μοτοσυκλέτας να γίνεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αν χάσεις την εγγύηση, θα πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.