• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Δημήτρης Καρακώστας αγαπούσε από μικρός τις sport μοτοσυκλέτες και την κατηγορία των 600 κυβικών.

Ο Νίκος Καρακώστας διασκεδάζει περισσότερο πάνω στην σέλα ενός supermoto και απολαμβάνει τον έντονο συναγωνισμό της κατηγορίας.

Η παρουσία στους αγώνες και οι προπονήσεις

 

Δημήτρη, το 2020 συνέχισες το αήττητο σερί, κερδίζοντας  το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην κατηγορία των supersport.Τι αποκόμισες από τη χρονιά που πέρασε; Μήπως ήρθε ο καιρός να αποχωριστείς το αγαπημένο σου CBR 600 και να σε δούμε να πρωταγωνιστείς και στη μεγάλη κατηγορία των Superbike;

Δ.Κ. Γενικά η κατηγορία των 600 μου αρέσει πάρα πολύ. Έτρεξα 4 χρονιές και κατέκτησα 2 δεύτερες και 2 πρώτες θέσεις, με τις 2 πρώτες θέσεις να είναι συνεχόμενες νίκες παρότι έχασα μία pole position λόγω προβλήματος. Αγάπησα πάρα πολύ την κατηγορία γιατί από αυτή μπορείς να αποκομίσεις πάρα πολλά. Είναι μία κατηγορία που πρέπει να έχεις ταχύτητα, επιθετικότητα και γενικά όλες τις γνώσεις που χρειάζεται ένας αναβάτης και στη μεγαλύτερη κατηγορία. Έτσι στα 1000άρια το μόνο που χρειάζεται είναι συνήθεια και η διάρκεια στα περισσότερα άλογα. Στα σχέδια μας είναι να τρέξω στη μεγάλη κατηγορία  την επόμενη χρονιά με μια  CBR 1000 που περιμένουμε. Από όταν παρατήρησα τη μοτοσυκλέτα για 1η φορά  στον Σαρακάκη, κοιμάμαι και τη σκέφτομαι. Θέλω πάρα πολύ να τρέξω με αυτούς που έβλεπα πάντα σαν πρότυπο στην Ελλάδα και σκεφτόμουν «αυτοί είναι οι 1οι στην Ελλάδα».  Τώρα θα μπορέσω να τρέξω μαζί τους και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο, μία νίκη ή ακόμη και το πρωτάθλημα.

Ν.Κ. Να κάνω κι εγώ μία πολύ μικρή τοποθέτηση επάνω σε αυτό το κομμάτι. Είχες μεγάλη επιθυμία να γίνεις πρωταθλητής στην κατηγορία των 600cc, και το κατάφερες, μετά από πολλές ατυχίες που είχες και πάρα πολλές θυσίες. Θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι που έχει κλείσει πλέον για εσένα και σειρά έχει ο επόμενός σου στόχος. Η κατηγορία των 1000 κυβικών, και αύριο-μεθαύριο σου εύχομαι τα καλύτερα και, ποιος ξέρει…

Δ.Μ. Γενικά οι αποτυχίες, να το πούμε έτσι, είναι μέσα στο πρόγραμμα, και αν δεν αποτύχεις ή δεν κάνεις κάποιο λάθος, που να το ξέρεις και να το καταλάβεις, πιστεύω δεν μπορείς να συνεχίσεις και να γίνεις καλύτερος και να κατακτήσεις περισσότερα.
Στους δύο τελευταίους αγώνες στην πίστα των Μεγάρων σας είδαμε να μοιράζεστε την τέντα σας. Ο Νίκος όμως δεν συμμετείχε στην ταχύτητα αλλά στο πολύ ανταγωνιστικό κύπελλο του Supermoto, στο οποίο  ήταν και μόνιμος επισκέπτης του βάθρου. Θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι σε αυτή την διοργάνωση;

Ν.Κ. Ναι, εννοείται πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Μου αρέσει πάρα πολύ το supermoto, ειδικά τώρα που αρχίζει και γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικό, αφού προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο.

Έχετε κάνει πολλούς αγώνες στο εξωτερικό. Τι ήταν αυτό που σας εντυπωσίασε περισσότερο; Πιστεύετε ότι μπορεί και η Ελλάδα να φτάσει κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο ή είναι όνειρο θερινής νυκτός; Ως αγωνιζόμενοι τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξει;

Δ.Κ. Πέρυσι συμμετείχα στη κατηγορία των supersport 600  στο CIV και είδα ότι τρέχουν 30 άτομα και οι 25 είναι αθλητές επί πληρωμή. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανείς που να το κάνει αυτό, όλοι έχουμε μία καθημερινή εργασία από πίσω που εμποδίζει την εξέλιξη. Βέβαια θα πρέπει να υιοθετήσουμε  γενικά πολλά πράγματα από το εξωτερικό, όπως πίστες και ομάδες που θα βοηθήσουν στο να έχουμε επαγγελματίες αναβάτες.

Ν.Κ. Δεν θέλω να φανεί ότι δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο μέλλον της Ελλάδας, αλλά δεν αρκεί να θέλουν μόνο οι αναβάτες να υπάρξει κάτι καλύτερο στο θέμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι κι άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν αυτό.

Δ.Κ. Όπως ότι δεν υπάρχει κάποια πίστα στην Αθήνα, ή έστω κάπου κοντά, και τα νέα παιδιά δεν έχουν αυτό το ερέθισμα ώστε να μπορούν να σκεφτούν  «γιατί να μην πάω να δω, και να κάνω».

Τι θυσίες χρειάζονται για να συντηρείς ένα μεγάλο κατάστημα μοτοσυκλετών αλλά ταυτόχρονα να είσαι και οδηγός αγώνων, έστω και στο μικρό πρωτάθλημα της χώρας μας;

Δ.Κ. Γενικά η μεγαλύτερη θυσία είναι ότι πρέπει να είσαι στο μαγαζί, να είσαι παρών, και να σκέφτεσαι καθημερινά για την επόμενη μέρα του μαγαζιού.

Ν.Κ. Θυσιάζεις τον ελεύθερό σου χρόνο πολλές φορές, μια τέτοια επιχείρηση απαιτεί πολλή προσωπική απασχόληση, να δίνεις χρόνο…

Δ.Κ. Ευτυχώς για εμάς, έχουμε τον πατέρα μας που μας βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό, και έτσι μπορούμε κάποια απογεύματα να πηγαίνουμε για γυμναστική, τα ΣΚ να πηγαίνουμε για motocross ή για προπόνηση με τα μηχανάκια.

Τι περιλαμβάνει η προπόνησή σας;  Έχουμε δει ότι έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στο motocross.

Ν.Κ.
Προσωπικά θεωρώ πως ό,τι έχει τιμόνι και ρόδες σε κάνει καλύτερο αναβάτη σε οτιδήποτε και αν ασχολείσαι, σε οποιοδήποτε μηχανοκίνητο άθλημα.

Δ.Κ. Ειδικά τώρα με την καραντίνα που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, το motocross βοηθά ακόμα περισσότερο γιατί βρίσκεις ένα μέρος για προπόνηση ακόμα και κοντά στο σπίτι. Με τον περιορισμό μετακίνησης, δεν μπορείς να φύγεις από τον νομό ή ακόμα και από τον δήμο και οι ασφάλτινες πίστες είναι αρκετά μακριά από την Αθήνα.


 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ