• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Από αριστερά, ο Νίκος και ο Δημήτρης Καρακώστας.

Το κατάστημα Honda Καρακώστας στο Γαλάτσι.

Το κατάστημα Honda Καρακώστας στο Γαλάτσι.

Το κατάστημα Honda Καρακώστας στο Γαλάτσι.

Συνέντευξη: Νίκος - Δημήτρης Καρακώστας

 

Το όνομα Καρακώστας είναι σε όλους γνωστό, τόσο από τους αγώνες όσο και από την κάθετη μονάδα Honda στο Γαλάτσι, αφού από το 1999 υπάρχει μια σταθερή συνεργασία με την ιαπωνική εταιρία. Ο Δημήτρης και ο Νίκος συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε τα πάντα για την κάθετη μονάδα Honda Καρακώστας και όλα τα νέα μοντέλα της Honda


Τι πιστεύετε είναι αυτό που χρειάζεται για μια επιτυχημένη και μακρόχρονη πορεία στο χώρο; 


Δ.Κ. Την πορεία αυτή την έχει ξεκινήσει ο πατέρας μας και είναι αποτέλεσμα μίας συνολικής προσπάθειας,  που συμπεριλαμβάνει την έκθεση μοτοσυκλετών στο Γαλάτσι με όλα τα καινούρια μοντέλα και περσινά στοκ, καθώς και το συνεργείο. Στην κάθετη μονάδα Honda, εκτός από το τυπικό service υπάρχουν όλα τα αξεσουάρ και τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστεί κάποιος για τη μοτοσυκλέτα του μετά από την αγορά της.

Ν.Κ. Ναι ισχύει αυτό, για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη πρέπει να είσαι εκεί σε ό,τι κι αν χρειαστεί, τόσο σε θέμα service όσο και ανταλλακτικών. Το τεχνικό μας τμήμα κάνει συνέχεια σεμινάρια και εκπαιδεύεται για όλα τα καινούρια μοντέλα μοτοσυκλετών, γεγονός που κάνει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή ακόμα μεγαλύτερη, καθώς δεν νομίζω να υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα στο οποίο δεν θα μπορούσαμε να τον υποστηρίξουμε.Πολλές φορές θεωρούμε πως οι γονείς αναγκάζουν με το ζόρι τα παιδιά να τους ακολουθήσουν. Η ενασχόληση του πατέρα σας ήταν αυτή που σας έκανε να στραφείτε και εσάς στον ίδιο χώρο ή ήταν και το δικό σας όνειρο που αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιούταν ;

Ν.Κ. Σίγουρα μεγαλώνοντας πρέπει να δεχτείς κάποιο ερέθισμα για να δεις αν σου αρέσει κάτι και αν θέλεις να ακολουθήσεις τον συγκεκριμένο δρόμο. Εννοείται βέβαια πως η ενασχόληση του πατέρα μας μάς έδωσε αυτό το ερέθισμα. Είδαμε τι είναι οι αγώνες μοτοσυκλέτας, γνωρίσαμε το χώρο της μοτοσικλέτας πάρα πολύ καλά, και κατόπιν ήταν δική μας η απόφαση αν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία.

Δ.Κ. Γενικά μας είχε δώσει ένα εύρος επιλογών, δεν ήταν απόλυτο ότι θα οδηγήσουμε μηχανάκι. Μπορεί να ξεκινήσαμε από το supercross στο ΣΕΦ όταν ήμασταν 2 χρονών, όμως  δεν μας ενδιέφερε τόσο πολύ, επειδή δεν έπαιρναν μέρος αρκετά παιδιά ώστε να μπορούμε να «παίξουμε». Μετά προχωρήσαμε σε όλα τα αθλήματα που κάνει ένα παιδί όπως, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ, κλπ,  μέχρι που στα 11 μου και, αντίστοιχα, στα 13 ο Νίκος, ξεκινήσαμε το καρτ, που μας άρεσε αρκετά αφού υπήρχε ανταγωνισμός με όλα τα παιδάκια (η κατηγορία αποτελούταν από περίπου 30 άτομα).  Λίγο αργότερα η μοτοσυκλέτα ξαναμπήκε στη ζωή μας με τα minimoto και το mini GP cup.

Ν.Κ. Ξεκίνησε ένας θεσμός, το mini GP cup, σαν σχολείο για αναβάτες που θέλουν αύριο-μεθαύριο να τρέξουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ασφάλτου. Γενικότερα όμως στην παιδική μας ηλικία υπήρχε η επιλογή. Έχεις επιλογή να πάρεις αυτό το δρόμο, και έχεις επιλογή να κάνεις ό,τι άλλο θέλεις.

Δ.Κ. Όταν είχαμε ξεκινήσει το mini GP, του Νίκου φαινόταν ότι του άρεσε να «πειράζει» τις μοτοσυκλέτες, ασχολούταν περισσότερο με αυτό και έκανε συνέχεια αντίστοιχες ερωτήσεις, ενώ εμένα με ενδιέφερε πιο πολύ το οπτικό κομμάτι της μοτοσυκλέτας και το να  οδηγώ, δεν με συγκινούσε τόσο πολύ το μηχανικό μέρος.

Ν.Κ. Εμένα από την παιδική ηλικία πιο πολύ μου κινούσε το ενδιαφέρον το τεχνικό κομμάτι μιας μοτοσυκλέτας. Ήθελα να υπάρχει γνώση πάνω στο αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι, και έτσι κατέληξα σήμερα στο συνεργείο, στο τεχνικό κομμάτι της επιχείρησης.

Ο Γιώργος Καρακώστας πέρασε από σχεδόν όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος ταχύτητας έχοντας πολλές διακρίσεις, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία 125 racing. Εσείς είχατε την τύχη να ξεκινήσετε από μικρότερη ηλικία, όμως παρότι κάνατε μαζί τα πρώτα σας βήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τελικά επιλέξατε διαφορετικούς δρόμους. Ο Δημήτρης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας και ο Νίκος στο Supermoto. Πως προέκυψε αυτό;

Δ.Κ.
Εμένα μου άρεσαν οι sport μοτοσυκλέτες. Από μικρός θυμάμαι να είμαι στην πίστα και να καθαρίζω τη μοτοσυκλέτα του πατέρα μου, όταν έβγαινε από τους αγώνες. Μου άρεσε γενικά η ταχύτητα και ο συναγωνισμός. Όλα αυτά τα θυμάμαι, τα έχω στο μυαλό μου.

Ν.Κ Εμένα προσωπικά ανέκαθεν κάτι με έλκυε στα μηχανάκια motocross, και πιο συγκεκριμένα στα supermoto, τα θεωρώ πιο διασκεδαστικά μηχανάκια, και έτσι κατέληξα σήμερα να κάνω supermoto. Είχαμε μία γενική εικόνα του τι ήθελε να κάνει ο καθένας.

Δ.Κ. Παρόλο που είχαμε ξεκινήσει μαζί στα mini gp,  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των 125 , αλλά και στο πανευρωπαϊκό, 2 χρονιές με τα CBR 650.Συνεχίζεται...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ