Ένα από τα πλάνα της onboard κάμερας του Fabio Quartararo που δείχνει το πως οδήγησε ο Γάλλος.

Σωρεία αντιδράσεων για την ανοικτή φόρμα του Quartararo

Έπρεπε ή δεν έπρεπε να αποβληθεί ο Γάλλος από τον αγώνα; Οι αντιδράσεις για το συμβάν στον αγώνα της Καταλονίας ποικίλουν. Εσείς πιστεύετε ότι όσα έγιναν τελικά ήταν σωστά;

Ο Fabio Quartararo στάθηκε άτυχος στον χθεσινό αγώνα της Βαρκελώνης, καθώς εκτός από την μάχη με τους αντιπάλους του, φαίνεται ότι έδωσε μάχη και με… την δερμάτινη φόρμα του, όπως όλοι είδαμε στους τελευταίους γύρους. Ο  Quartararo οδήγησε για αρκετό χρονικό διάστημα με την φόρμα του ανοικτή και χωρίς την προστασία στήθους, για λόγους άγνωστους μέχρι τώρα. Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη ακριβώς, όταν «αναγκάστηκε» να ανοίξει την φόρμα του αλλά και να πετάξει στην πίστα το προστατευτικό στήθους.
 
Οι κινήσεις αυτές του Γάλλου προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις από άλλους αγωνιζόμενους, που κάλεσαν για τιμωρία του Γάλλου, αφού η οδήγηση με τον εξοπλισμό ασφαλείας φορεμένο λάθος προφανώς απαγορεύεται αυστηρά από τους κανονισμούς. Όπερ και εγένετο, εν τέλει, καθώς ο Fabio τιμωρήθηκε με ακόμα 3 δευτερόλεπτα ποινής, που τον υποβαθμίζουν στην 6η θέση.
 
Ο Quartararo αντέδρασε με μία ιστορία στο Instagram του, στην οποία αναφέρει θεωρώντας ότι η 2η ποινή ήταν άδικη και υπερβολική: «Συγχαρητήρια  σε όλους όσους διαμαρτυρήθηκαν για ακόμα μια ποινή. Δεν έβαλα κανένα σε κίνδυνο όπως είπαν κάποιοι και ήταν ήδη αρκετά δύσκολο να τρέξω έτσι. Αλλά είναι ωραία να βλέπεις τα πραγματικά πρόσωπα κάποιων. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους όσους με υποστηρίζουν και με βοηθούν στις δύσκολες στιγμές».
 
Παρά την ύπαρξη πολλών υποστηρικτών της άποψης ότι η τιμωρία του Quartararo ήταν σωστή και σύμφωνη με τους κανόνες, κάποιοι όπως ο Aleix Espargaro υποστηρίζουν το αντίθετο. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia είπε συγκεκριμένα: «Ελάτε τώρα… Αυτό μπορεί να συμβεί. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσεις χωρίς αυτό αλλά αν συμβεί κατά τον αγώνα, τι θα κάνεις; Ναι είναι επικίνδυνο, σίγουρα, αλλά παλεύεις για τον τίτλο. Νομίζετε ότι είναι δίκαιο να σταματήσεις έναν αναβάτη γιατί το φερμουάρ του είναι χαλασμένο; Καταλαβαίνω ότι είναι επικίνδυνο, αλλά… είναι μια δύσκολη κατάσταση».