Suzuki Scooter:  Οι μικροί ήρωες των 125κ.εκ

Suzuki Scooter: Οι μικροί ήρωες των 125κ.εκ

- Το Address 125 με τεχνολογία Eco-Performance.
- Το Avenis 125 με 21,5λτ χώρο αποθήκευσης.
- Burgman Street 125EX με σύστημα EASS.

SUZUKI: κλείσε ένα TEST RIDE VSTROM 1050DE

Το Address 125 με τεχνολογία Eco-Performance



Αντικρίζοντας το Address 125, το πρώτα πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, είναι ότι ισορροπεί ανάμεσα σε δύο κόσμους, της κλασσικής εμφάνισης και της μοντέρνας αισθητικής. Ο μεταμοντέρνος χαρακτήρας του σε προδιαθέτει για στιλάτες μετακινήσεις, με σύντροφο έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονος, αερόψυκτο, διβάλβιδο κινητήρα των 124κ.εκ αποδίδοντας 8,7 ίππους στις 6.750 στροφές ανά λεπτό και ροπή που ανέρχεται στα 10Nm στις 5.550σ.α.λ τροφοδοτούμενος με ηλεκτρονικό ψεκασμό. H καθημερινή μετακίνηση γίνεται σε χαλαρούς ρυθμούς, σε σημείο που μας προδιαθέτει να δούμε, πόσο θα χρειαστεί για να πιάσει τα 0-50 χιλιόμετρα σε 6 δευτερόλεπτα, τα 0-80 σε 17,2 δευτερόλεπτα και ρεπριζάρει από τα 40χλμ/ώρα έως τα 80χλμ/ώρα σε 13,5 δευτερόλεπτα. Η μεικτή κατανάλωση, κινούμενοι σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας κυμάνθηκε στα 2,7λτ/100 χιλιόμετρα, διανύοντας με ένα γέμισμα κοντά στα 190 χιλιόμετρα με το 5 λίτρων ρεζερβουάρ. Επίσης, η κατανάλωση μπορεί να πέσει κι άλλο, καθώς είναι εξοπλισμένο με το τεχνολογικό σύστημα ECO-Performance, μετατρέποντας τον συμπαγή κινητήρα σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα από άποψη απόδοσης και εκπομπές ρύπων. Χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους των 21,8 λίτρων συναντάμε κάτω από τη σέλα και μία πρακτική θήκη στο εσωτερικό της ποδιάς για μικροαντικείμενα. Η θύρα USB 2Α, ο γάντζος συγκράτησης κάποιας τσάντας και η αντικλεπτική προστασία Shutter Key System συμπληρώνουν τον καμβά εξοπλισμού. Το πάνελ οργάνων απαρτίζεται από ένα στροφόμετρο και μία LCD οθόνη του προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες απεικονίζοντας ρολόι, ολικό-μερικό χιλιομετρητή και στάθμη καυσίμου. Με συνολικό βάρος των 107 κιλών οι  αστικές μετακινήσεις θα γίνουν παιχνίδι, συμβάλλοντας στο καλό φιλτράρισμα των δρόμων, το τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το μονοσόκ αμορτισέρ πίσω. Υπεύθυνοι για την ωραία κύλιση είναι οι τροχοί των 12-10 ιντσών με διαστάσεις ελαστικών 80/90 μπροστά και 90/100 πίσω. Σε μέτρηση που πραγματοποιήσαμε στα φρένα πανικού, ο μονός δίσκος των 190 χιλιοστών με μονοπίστονη δαγκάνα μπροστά και το ταμπούρο των 120χλστ πίσω, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Address από τα 80χλμ/ώρα στα 0, σε 34,2 μέτρα.

Το Avenis 125 με 21,5λτ χώρο αποθήκευσης



Η σύγχρονη εμφάνιση του Avenis 125, δίνει μια άλλη πνοή από το modern classic Address. Με στοιχεία σύγχρονης αεροδυναμικής και έντονες γωνίες στα πλαστικά του μέρη ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος, αερόψυκτος, SOCH διβάλβιδος κινητήρας των 124κ.εκ αποδίδοντας 8,7 ίππους στις 6.750 στροφές ανά λεπτό και ροπή που ανέρχεται στα 10Nm στις 5.550σ.α.λ τροφοδοτούμενος με ηλεκτρονικό ψεκασμό, θα δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα για να κινηθεί άνετα μέσα στου ρυθμούς των πόλεων. Η μέση κατανάλωση σύμφωνα με την Suzuki κυμαίνεται στα 1,9λτ/100χλμ/ώρα, διανύοντας με ένα γέμισμα κοντά στα 260 χιλιόμετρα με το 5,2 λίτρων ρεζερβουάρ. Εξοπλισμένο και αυτό με το τεχνολογικό σύστημα ECO-Performance, μετατρέποντας τον συμπαγή κινητήρα σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα από άποψη απόδοσης και εκχπομπές ρύπων. Χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους των 21,5 λίτρων συναντάμε και εδώ κάτω από τη σέλα που είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν ένα Jet κράνος, όπως και μία ανοιχτή πρακτική θήκη στο εσωτερικό της ποδιάς εκ των δεξιών για μικροαντικείμενα, στο κέντρο έναν γάντζο συγκράτησης κάποιας σακούλας, καθώς εκ αριστερών υπάρχει ένα ντουλαπάκι με θύρα USB για φόρτιση και αποθήκευσης κάποιας έξυπνης συσκευής. Η αντικλεπτική προστασία Shutter Key System συμβάλει στην έξτρα ασφάλεια του Avenis. Στο πάνελ οργάνων απαρτίζονται οι ίδιες πληροφορίες και με το Address. Με συνολικό βάρος των 107 κιλών, το τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το μονοσόκ αμορτισέρ πίσω, οι τροχοί των 12 ιντσών εμπρός και 10 πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 80/90 μπροστά και 90/100 πίσω, θα κάνουν την καθημερινή μας μετακίνηση ευχάριστη. Ο μονός δίσκος των 190 χιλιοστών με μονοπίστονη δαγκάνα μπροστά και το ταμπούρο των 120χλστ πίσω, θα συντελέσουν στο σωστό φρενάρισμα, μιας και με το πάτημα του πίσω φρένου της αριστερής μανέτας, ενεργοποιείτε το φρένο εμπρός-πίσω, καλώντας το να λειτουργήσει ως σύστημα συνδυασμένης πέδησης. Επίσης, διαθέτει LED φωτιστικά σώματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Burgman Street 125EX με σύστημα EASS



Με το που κοιτάς το Burgman Street 125EX, το πρώτα πράγμα που σου βγάζει είναι η χαλαρότητα η οποία σε ωθεί να κινείσαι με το «βαρύ» όνομα που το διακατέχει από τα μεγαλύτερα μοντέλα. Η απλότητα που βγάζει ο χαρακτήρας του, δημιουργεί μια ηρεμία για ήσυχες μετακινήσεις, έχοντας όμως μια «λιονταρίσια» καρδιά του μονοκύλινδρου, τετράχρονου, αερόψυκτου, διβάλβιδου κινητήρα των 124κ.εκ αποδίδοντας 8,7 ίππους στις 6.750 στροφές ανά λεπτό και ροπή που ανέρχεται στα 10Nm στις 5.550σ.α.λ τροφοδοτούμενος με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Όλα γίνονται με τρόπο και αβίαστα χωρίς να μας προδιαθέτει να δούμε επιδόσεις μετρήσεων. Η μεικτή κατανάλωση κυμάνθηκε στα 2,7λτ/100 χιλιόμετρα, διανύοντας με ένα γέμισμα κοντά στα 200 χιλιόμετρα με το 5,5 λίτρων ρεζερβουάρ. Επίσης, η κατανάλωση μπορεί να πέσει κι άλλο, καθώς είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Engine Auto Start Stop (EASS) και με σύστημα αθόρυβης λειτουργίας Dyna Start, η οποία βοηθάει σε κάθε επανεκκίνηση του κινητήρα να γίνεται αθόρυβα και άμεσα. Αυτή η έξυπνη τεχνολογία της Suzuki ονομάζετε Eco-Performance Alpha. Οι αποθηκευτικοί χώροι των 21,5 λίτρων που συναντάμε κάτω από τη σέλα, είναι ικανοί να φιλοξενήσουν μικρομεσαίου όγκου αντικείμενα και με ιδανικές προϋποθέσεις ένα μικρού μεγέθους Full face κράνος. Στο εσωτερικό της ποδιάς συναντάμε μία ανοιχτή θήκη στα δεξιά για τοποθέτηση κάποιου ροφήματος, δύο γάντζους συγκράτησης, καθώς στα αριστερά βλέπουμε ένα ντουλαπάκι με φωτιζόμενη θύρα USB για φόρτιση του Smartphone. Η LCD οθόνη που διαθέτει έχει μπλε οπίσθιο φωτισμό δείχνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως ρολόι, ολικός χιλιομετρητής, δύο μερικοί χιλιομετρητές, στάθμη καυσίμου, ταχύμετρο, μετρητής μέσης κατανάλωσης, στάθμη ψυκτικού και τα δύο λαστιχένια κουμπιά που βρίσκονται πάνω της για την εύκολη μετακίνηση των ενδείξεων. Με συνολικό βάρος των 112 κιλών, μήκος των 1.905χλστ, πλάτος των 910χλστ και μεταξόνιο των 1.290 χιλιοστών, οι ελιγμοί ανάμεσα από τα άλλα οχήματα γίνεται άνετα. Το ύψος από το έδαφος μέχρι τη σέλα είναι στα 780χλστ και η απόσταση από το έδαφος είναι στα 160 χιλιοστά, καθιστώντας το προσεγγίσιμο από αρκετούς αναβάτες. Ομοίως και εδώ φοράει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ένα μονοσόκ αμορτισέρ πίσω. Ενώ, οι τροχοί των 12 ιντσών με διαστάσεις ελαστικών 80/90 μπροστά και 90/100 πίσω, θα προσφέρουν την ανάλογη σταθερότητα. Όλες τις μετακινήσεις μαζί του κατά τις βραδινές ώρες θα γίνουν με ασφάλεια, καθώς τα LED φωτιστικά σώματα των δύο εμπρός προβολέων θα προσφέρουν καλή διάχυση δέσμης φωτός.

Η τιμές ξεκινάνε από τα 2.695 – 3.095 ευρώ.