O Chaz Davies

Σταματάει τους αγώνες στα WSBK ο Chaz Davies

Τέλος μιας δοξασμένης καριέρας. Σταματάει την αγωνιστική του εμπλοκή με τα WSBK ο Ουαλός Davies, αφού το ανακοίνωσε ο ίδιος χωρίς να εξηγεί πολλά…

Ο Chaz Davies είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους αναβάτες στην ιστορία των WSBK, αφού έχει μια καριέρα που μετρά 10 χρόνια, 32 νίκες και 99 πλασαρίσματα στο βάθρο, με τις περισσότερες επιτυχίες να έχουν έρθει στην σέλα των αγωνιστικών της Ducati. Πριν λίγες ώρες, με δική του ανακοίνωση σε ανάλογη συνέντευξη τύπου και στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Chaz Davies γνωστοποίησε την απόφαση του να σταματήσει την καριέρα του εδώ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Ο Davies δεν εξήγησε πολλά για τους λόγους που πήρε την απόφαση, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα: «Δυστυχώς για κάποιους  λόγους, ευτυχώς για κάποιους άλλους, αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στα WSBK. Είναι προφανώς μια απόφαση που δεν ήρθε εύκολα, χρειάστηκε πολλή σκέψη γιατί πιστεύω έντονα ότι όταν τελειώνεις με κάτι, τελειώνεις. Μου φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρω αυτή την απόφαση.»
 
«Αισθανόμουν διαφορετικά ακόμη και περπατώντας, λίγες ώρες πριν από αυτή την ανακοίνωση. Πρέπει να αλλάξεις κάτι στο κεφάλι σου και, εδώ είμαστε τώρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το κάνω και, όπως είπα, πολλή σκέψη και απορία αν κάνω το σωστό. Είμαι όμως σίγουρος και χαρούμενος ότι είναι πράγματι το σωστό. Είμαι έτοιμος να γυρίσω  σελίδα και να ανοίξω το επόμενο κεφάλαιο» δήλωσε ο Ουαλός.
 
Ο Davies μπορεί να αγωνίζεται στα WSBK τα τελευταία 10 χρόνια (πιο συγκεκριμένα, από το 2012), όμως συνολικά η καριέρα του μετράει 19 ολόκληρα χρόνια, αφού ξεκίνησε να τρέχει το 2002 σε ηλικία μόλις 14 ετών. Έχει εκκινήσεις στους αγώνες AMA Formula Xtreme, Pro Daytona Superbike και Supersport, ενώ έχει συμμετάσχει και σε 3 αγώνες MotoGP το 2007, με μοτοσυκλέτα Ducati. Το 2011, ο Davies κατέκτησε τον μοναδικό παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, στην κατηγορία World Supersport, οδηγώντας μοτοσυκλέτα Yamaha και παίρνοντας 6 νίκες και συνολικά 12 πλασαρίσματα στο βάθρο.
 
Στα WSBK, ο Davies έχει οδηγήσει μοτοσυκλέτες της Aprilia, της BMW και της Ducati, με την οποία έχει πετύχει και τα περισσότερα καλά του αποτελέσματα στην διοργάνωση: από τις 32 νίκες του, οι 28 είναι με Ducati, όπως επίσης και τα 89 από τα 99 βάθρα του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία με ότι και αν κάνει μετά τους αγώνες!
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »