Shed One: Η «φτιάξτη μόνος σου» ηλεκτροκίνητη!

Μια πρωτότυπη ιδέα από μια βρετανική μάρκα ηλεκτροκίνητων δικύκλων, που αναμένεται να βγει στην αγορά τις επόμενες ημέρες. Τι ακριβώς είναι;

Η ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών συνεχίζεται, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να ψάχνουν τον τρόπο να τις κάνουν πιο προσιτές, αλλά και πιο εύχρηστες για τον μέσο αναβάτη. Η Shed Rides, μια βρετανική νέα μάρκα, έχει μια άλλη ιδέα: Να τις κάνει… συναρμολογούμενες!

Πράγματι, η εταιρεία προτείνει κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο της μοντέλο με ονομασία «Shed One» έχει modular κατασκευή, με δυνατότητα πρόσθεσης και αφαίρεσης των επιμέρους τμημάτων της όπως η μπαταρία, το ηλεκτρικό μοτέρ και τα συστήματα ελέγχου. Μέσα από αυτή την φιλοσοφία, ο αναβάτης θα μπορεί να κατασκευάσει, να προσαρμόσει και να τροποποιήσει ο ίδιος την μοτοσυκλέτα του, ενώ θα μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει οποιοδήποτε τμήμα της με κάποιο βελτιωμένο, όσο η τεχνολογία μοτέρ και μπαταριών θα εξελίσσεται στο μέλλον!

Ουσιαστικά δηλαδή, μιλάμε για ένα Kit Bike, το οποίο ο αναβάτης μπορεί να συναρμολογήσει, προσδίδοντας φυσικά έναν άλλο αέρα στην όλη κατασκευή – όσοι έχουν ασχοληθεί με τον μοντελισμό οχημάτων RC, καταλαβαίνουν…  Ο αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος την τοποθέτηση των εξαρτημάτων στην μοτοσυκλέτα, να προσαρμόσει την εμφάνιση των πλαστικών πλαϊνών καλυμμάτων του μοντέλου στα γούστα του, αλλά και να τοποθετήσει… σχάρες μεταφοράς αντικειμένων, αν το θέλει!  

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της, η Shed One φέρει ηλεκτρικό σύστημα στα 48 Volt, με την μπαταρία της να είναι χωρητικότητας 75 Ah. Ο ηλεκτροκινητήρας με την σειρά του, είναι ισχύος 22 ίππων και θα ελέγχεται, από έναν Sevcon Gen4 ή Saietta ελεγκτή ρεύματος.

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Shed Rides, με ένα κλικ εδώ… Προς το παρόν, κάποιο κόστος απόκτησης δεν δημοσιεύεται.