net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

SYM Symphony ST 200i CBS

Και πολύ πρακτική θύρα USB στο ντουλαπάκι. Πλέον δεν χρειάζεται να κουβαλάτε φορτιστή για την ηλεκτρονική συσκευή σας. Το καλώδιο αρκεί.

Οι πολύ καλές εντυπώσεις που μας άφησε το νέο μοτέρ στο Fiddle III, συνεχίζουν να υφίστανται και στο ST. Πολιτισμένη και οικονομική λειτουργία και καλές επιδόσεις.

SYM Symphony ST 200i CBS

Το νέο Symphony ST αποτελεί το κορυφαίο από πλευράς κυβισμού μοντέλο της best seller σειράς της SYM. Με εξίσου μοντέρνα αλλά πιο σοβαρή σχεδίαση ρίχνει περισσότερο βάρος στην απτή ποιότητα και βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό.

+: Κινητήρας, αποθηκευτικοί χώροι, τιμή
-: Ελαστικά

Τιμή: 2.195 ευρώ
Χρώματα: Μαύρο, Λευκό, Γκρι, ματ, Τιτανίου

Σχεδίαση-Ποιότητα
Με το νέο Symphony ST, η SYM σοβαρεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στην νέα σχεδίαση που δείχνει να ταιριάζει ακόμη περισσότερο με τα ευρωπαϊκά γούστα και με μια μεγαλύτερη μερίδα του δίτροχου κοινού αλλά στην ποιότητα κατασκευής του ST. Εκείνη των SR βρισκόταν ήδη σε πολύ καλά επίπεδα, δεδομένης και της τιμής τους. Ωστόσο, με το νέο μοντέλο, η εταιρία από την Ταϊβάν, δείχνει να έκανε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια τόσο στον τομέα της βαφής όσο και της συναρμολόγησης. Αυτή η γενικευμένη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας γίνεται αντιληπτή από τα πρώτα κιόλας μέτρα στο δρόμο, ενώ σε αυτό συμβάλλουν και τα σημεία με τα οποία έρχεται σε επαφή ο αναβάτης με το scooter, όπως είναι τα πιο ποιοτικά γκριπ και οι καλύτεροι σε αίσθηση διακόπτες στο τιμόνι.

Χώροι-Εργονομία
Το Symphony ST είναι ένα μαζεμένο σε διαστάσεις scooter, αλλά όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς δεν κάνει υποχωρήσεις στον τομέα των προσφερόμενων χώρων. Στη σέλα του, που βρίσκεται κοντά στο έδαφος (790 χλστ.) θα κάτσουν με άνεση αναβάτες που φτάνουν ακόμη και τα 1,85 μ., χάρη και στο χώρο που έχει προβλεφθεί και για τα πόδια τους. Έναν ιδιαίτερα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο θα βρείτε και κάτω από τη σέλα του Symphony, η οποία ανοίγει, πέρα από τον κεντρικό διακόπτη, και ηλεκτρομαγνητικά από το “σινιάλο” των φώτων. Εκεί θα βολέψετε με άνεση ένα κράνος κλειστού τύπου ακόμη και αν το κέλυφός του βρίσκεται στο άνω άκρο από πλευράς μεγέθους και είναι...γαρνιρισμένο και με μεγάλους σχετικά αεραγωγούς. Ο συνεπιβάτης κάθεται άνετα στο δικό του μερίδιο της σέλας, ενώ και τα μεγάλα μαρσπιέ βρίσκονται στο σωστό σημείο για την τοποθέτηση των ποδιών του.

Οδηγώντας
Το ST είναι γεννημένο για να κυριαρχεί στη αστική ζούγκλά και αυτό το κάνει χωρίς αμφισβήτηση. Ωστόσο, οι επιλογές που έχουν κάνει οι άνθρωποι της SYM στη σχεδίαση του πλαισίου δίνουν την αίσθηση στον αναβάτη ότι οδηγεί ένα μεγαλύτερο scooter που παρά γερά στις ρόδες του και βοηθά όποιον και αν βρίσκεται στη σέλα του να κινηθεί από την αρχή με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση. Σε αυτό συνεισφέρουν και οι 16ρηδες τροχοί που φέρουν ελαστικά ακριβώς ίδιου πλάτους και προφίλ, ένας συνδυασμός που συμβάλλει στην αίσθηση ομοιογένειας στη συμπεριφορά του scooter κατά το στρίψιμο. Άλλο ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των Symphony που δίνει και εδώ το “παρών” είναι το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, το οποίο, σε συνδυασμό με τη σωστή κατανομή βάρους, επιτρέπει στον αναβάτη να κινηθεί με απίστευτη χάρη ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα ειδικά με μονοψήφια νούμερα στο ταχύμετρο. Η αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης ανήκει στα δυνατά σημεία του ταΐβανέζικου scooter που δεν χάνει τη συνοχή του ακόμη και όταν περνά πάνω από μεγάλες ανωμαλίες.

Περισσότερα στο τέυχος 07

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας

4T, 1Κ, A/Ψ,2β

Κυβισμός (κ.εκ.)

168,9

Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ).

80x74

Συμπίεση (:1)

Δ.Α.

Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.)

11,8/7.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

1,27/5.500

Τροφοδοσία

Ηλ. Ψεκασμός  

Χωρητ. Ρεζερβουάρ / ρεζέρβας (λίτρα)

7,5

Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.)

3,3

Βάρος (kg)

122

Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)

120

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

 

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

Αναρτήσεις Ε

Τηλεσκοπικό πιρούνι 

Διαδρομή (χλστ.)

100

Αναρτήσεις Π

Δυο αμορτισέρ, ΠΕ

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ