Savic Alpha: Ηλεκτροκίνητη café racer

Το πρώτο μοντέλο μιας νέας Αυστραλιανής εταιρείας που εκφράζει το όραμα του νεαρού επικεφαλής της. Πως σας φαίνεται;

Ο 26χρονος Dannis Savic, Αυστραλός δημιουργός μοτοσυκλετών και επικεφαλής της ομώνυμης startup εταιρείας, παρουσίασε το πρώτο μοντέλο στην έκθεση  Moto Expo της Μελβούρνης. Πρόκειται για την Savic Alpha, μια café racer μοτοσυκλέτα με ηλεκτροκίνηση.

Χτισμένη πάνω σε ένα ατσάλινο πλαίσιο σχετικά απλής αρχιτεκτονικής, η Alpha προσελκύει τα βλέμματα με την κεντρικά τοποθετημένη μπαταρία της και τον ηλεκτροκινητήρα, που βρίσκεται ακριβώς από πίσω. Το μοτέρ αποδίδει 80 ίππους και 15 kgm ροπής, ενώ μπορεί να επιταχύνει την Alpha σε μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 160 χιλιομέτρων την ώρα.

Η μπαταρία που η μοτοσυκλέτα φέρει είναι χωρητικότητας 11kWh και ο Savic δηλώνει, ότι μπορεί να χαρίσει 250 ολόκληρα χιλιόμετρα αυτονομίας στην Alpha. Στην πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, τα ηλεκτρικά τμήματα ήταν εκτεθειμένα, αλλά στόχος της Savic είναι να εισάγει το μοντέλο σε παραγωγή, φινιρισμένο στην εντέλεια.



Η μοτοσυκλέτα παραγωγής θα επιδιωχθεί να μην ξεπερνά τα 180 κιλά σε βάρος, ενώ θα προσφέρει και δυνατότητες customizing στον αναβάτη της, ο οποίος θα μπορεί να διαλέξει εξαρτήματα όπως το πιρούνι, το αμορτισέρ, οι τροχοί και τα ελαστικά. Στόχος του Savic είναι οι μοτοσυκλέτες να ξεκινήσουν να παράγονται το 2019, με μια αρχική παρτίδα 50-100 τεμαχίων. Η τιμή της θα είναι 14.500 δολάρια Αυστραλίας.

Τέλος, στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και επέκταση σε μικρότερες κατηγορίες, με μικρότερο αντίστοιχα μοτέρ των 27 ίππων και τιμή περίπου 8.700 ευρώ.