Το εξώφυλλο του τεύχους Revs της Royal Enfield, με την ελληνική φωτογραφία σε πρώτο πλάνο.

Royal Enfield Club: Μια μοναδική αναβίωση φωτογραφίας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα λάβει χώρα απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, με πρωταγωνιστή μια μοτοσυκλέτα της Royal Enfield με ιδιαίτερη σημασία. Δείτε περισσότερα.

Ήταν άνοιξη του 1954 όταν ο  Σπύρος Δαμίγος έστελνε υπερήφανος στο εργοστάσιο της Royal Enfield στο Redditch της Αγγλίας μία φωτογραφία: Μία Royal Enfield 500 Τwin που μόλις είχε εισαχθεί στην Ελλάδα, με φόντο το άγαλμα «Ξυλοθραύστης» του γλύπτη Δημήτριου Φιλιπότη! Και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Λ. Αμαλίας και Γ. Σουρή, μπροστά από τη Ρώσικη Εκκλησία.

Οι Βρετανοί ενθουσιασμένοι από τη φωτογραφία, τη βάζουν εξώφυλλο στο περιοδικό που εκδίδανε εκείνη την εποχή, εν ονόματι «REVS». Να αναφέρουμε ότι το 1958 ο «Ξυλοθραύστης» μεταφέρεται στον κήπου του Ζαππείου Μεγάρου, στην πλευρά της Ηρώδου Αττικού.
Πριν λίγους μήνες το Ελληνικό παράρτημα του Royal Enfield Owners Club (UK) παρέλαβε από το Λονδίνο αυτή τη φωτογραφία. Όπου και ζητήθηκε η αναβίωση της!

Για όσους ενδιαφέρονται η αναβίωση θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στην τωρινή τοποθεσία του μνημείου (απέναντι ακριβώς από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο). Η αναβίωση θα γίνει με μία από τις  παλαιότερες Enfield που υπάρχουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα μία Royal Enfield 350cc Special Competition model,του 1938.Θα ακολουθήσει ιστορική ομιλία για την πορεία της Royal Enfield στην Ελλάδα από το 1945 έως και σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του REOC : www.reoc.gr