O Valentino Rossi με τα χρώματα και την μοτοσυκλέτα Petronas Yamaha του 2021.

Rossi: Φτάνει το τέλος του απόλυτου θρύλου;

Ο Valentino Rossi έχει κάνει, μέχρι αυτή την στιγμή, το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν της καριέρας του και μεγάλα δημοσιογραφικά ονόματα του εξωτερικού, προειδοποιούν για το τέλος. Τι θα κάνει ο «Γιατρός»; Μπορεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους του 2021; Δείτε περισσότερα…

Ο Valentino Rossi βρίσκεται αισίως στην 26η σεζόν του στους παγκόσμιους αγώνες, έχοντας ξεκινήσει το 1996, κάτι που κανένας άλλος αναβάτης Grand Prix δεν έχει καταφέρει, ενώ για τα αποτελέσματα και τα κατορθώματα του, οτιδήποτε πούμε είναι περιττό… Ωστόσο, ο Rossi βρίσκεται αυτή την στιγμή αντιμέτωπος με το χειρότερο ξεκίνημα αγωνιστικής χρονιάς που έχει κάνει ποτέ καθώς έχει πάρει μόνο 4 βαθμούς και μάλιστα, σε έναν από τους 4 αγώνες της σεζόν.
 
Φυσικά, ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών στα Grand Prix και η απόδοση του δεν γίνεται να μην απασχολήσουν τον διεθνή τύπο και ο πασίγνωστος David Emmett, δημιούργησε ένα εκτενές άρθρο στο οποίο αναλύει την απόδοση του Rossi στον αγώνα της Jerez (σε σχέση με αυτόν του 2019), επισημαίνοντας ότι ο Ιταλός ήταν συνολικά 12 δευτερόλεπτα πιο αργός, σε παρόμοιες συνθήκες πίστας. Ωστόσο, ο Emmett αναφέρει και άλλα ανησυχητικά σημεία από το γκαράζ του Rossi: Το πρόβλημα της πρόσφυσης του πίσω ελαστικού για τον 42χρονο αναβάτη παραμένει, ο ίδιος δείχνει ότι δεν ξέρει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα που καλείται να λύσει, ενώ δεν έχει δείξει καν σημάδια έντονης ανταγωνιστικότητας, όπως π.χ. πέρσι  που ανέβηκε στο βάθρο στην Jerez.
 
Αμέσως μετά τον αγώνα της Jerez φέτος, ο Rossi δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, που δεν είχα ποτέ ρυθμό. Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά η ομάδα μου, η Petronas, με υποστηρίζει πολύ. Έχω προβλήματα με το στήσιμο μου και δεν μπορώ να είμαι γρήγορος. Πρέπει να βρούμε μια λύση σε τεχνικό επίπεδο. Πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι και να διατηρήσουμε το κίνητρο μας».
 
Τι πιστεύετε εσείς για τον Rossi; Δείχνει ο καιρός τα σημάδια του στον γιγάντιο αυτό αθλητή; Πρέπει να σταματήσει πριν την ολική του κατάρρευση ή έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, να αγωνίζεται για όσο αυτός θέλει;