Ο Θανάσης Χούντρας μας «περπάτησε» και μέσα στην πίστα, εξηγώντας μας αναλυτικά τα μυστικά των apex της κάθε στροφής.

Μέσα στην πίστα, σημασία έχει η σωστή εκτέλεση της άσκησης και όχι η ταχύτητα και όλοι οι αναβάτες μπαίνουν γρήγορα στο πνεύμα.

Μέσα στην πίστα, σημασία έχει η σωστή εκτέλεση της άσκησης και όχι η ταχύτητα και όλοι οι αναβάτες μπαίνουν γρήγορα στο πνεύμα.

Οι εκπαιδευτές είναι διαρκώς μέσα στην πίστα, παρακολουθώντας και δίνοντας οδηγίες στους αναβάτες.

...και στην πράξη!

Στην πίστα, η θεωρία σταματάει και ξεκινούν οι...δοκιμασίες, υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών της σχολής. Η ομαλότητα διεξαγωγής της διαδικασίας επιβλέπεται από τις αλυτάρχες της πίστας και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της οδήγησης εντός αυτής, διασφαλίζει την απόλυτη ασφάλεια των αναβατών. Η πίστα λειτουργεί όπως κάθε πίστα αγώνων, με αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς και χρήση όλων των απαραίτητων σημαιών πόυ βλέπουμε και σε track days. 

Μπαίνεις λοιπόν στην πίστα και ξεκινάς να εκτελείς την άσκηση που πριν λίγο διδάχθηκες...και νιώθεις αμέσως καλύτερος. Πράγματι, η ύλη του 2ου επιπέδου έχει να κάνει κυρίως με την απόλυτη τελειοποίηση της στροφής και, ακόμη και η «γνωστή» διαδρομή, φαίνεται άμεσα ευκολότερη! Θα δείτε σύντομα ότι, ενώ νιώθετε ότι οδηγείτε αισθητά πιο χαλαρά, κινείστε και σημαντικά γρηγορότερα μέσα στην πίστα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι χρησιμοποιείτε πολύ καλύτερα τα μάτια σας και τον εγκέφαλό σας, δεν ξεπερνάτε τα όριά σας, άρα είστε ένας πιο ασφαλής αναβάτης, για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Και αυτός είναι και ο λόγος που ήρθατε εδώ, άλλωστε!  

Κατά την διάρκεια της άσκησης, οι εκπαιδευτές κόβουν βόλτες ανάμεσα στους αναβάτες στην πίστα, κάνοντας τις απαραίτητες επισημάνσεις ή διορθώσεις. Κάθε εκπαιδευτής παρατηρεί αποκλειστικά 3-4 αναβάτες οι οποίοι αποτελούν την «ομάδα» του, ενώ μιλά και στον καθένα από αυτούς σε προσωπικό επίπεδο, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις ή σχολιάζοντας την πορεία του αναβάτη στην διαδικασία. Με το πέρας της κάθε άσκησης και πριν το επόμενο κομμάτι θεωρίας, κάθε εκπαιδευτής συνομιλεί με την ομάδα του κάνοντας το «debrief» ή την ανακεφαλαίωση της άσκησης, όπου και φυσικά θα λύσει κάθε απορία και θα δώσει την γνώμη του για την ομάδα του και την επίδοσή της.