Quadro E-Qooder: Ηλεκτρικό τετράτροχο

Εμφανίστηκε και στην έκθεση της Γενεύης, ως μια «άλλη» πρόταση αυτοκίνησης – Διαβάστε περισσότερα

Η Quadro πραγματοποίησε τα σχέδιά της και παρουσίασε στο σαλόνι της Γενεύης, το E-Qooder. Πρόκειται για την ηλεκτροκίνητη υλοποίηση του γνωστού τετράτροχου Qooder, το οποίο απευθύνεται σοβαρά και σε οδηγούς αυτοκινήτου.

Το E-Qooder φέρει ηλεκτρικά συστήματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Zero Motorcycles από την Αμερική. Καρδιά του μοντέλου, ο Brushless ηλεκτροκινητήρας που έχει κορυφαία ισχύ 61 ίππων και δυνατότητα συνεχόμενης απόδοσης 28,6 ίππων. Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στα 11,0 kgm και με αυτά τα χαρακτηριστικά, η Quadro κάνει λόγο για επιδόσεις, συγκρίσιμες με αυτές των scooters 650 κυβικών.

Οι μπαταρίες του μοντέλου έχουν χωρητικότητα 10,8 kWh, ενώ θα γίνει διαθέσιμη και μια έκδοση με 7,4 kWh. Η εταιρεία υπόσχεται μια πλήρη επαναφόρτιση που θα γίνεται σε λιγότερο από 6 ώρες και αυτονομία της τάξης των 150 χιλιομέτρων. Ο αναβάτης θα έχει στην διάθεσή του 2 τρόπους λειτουργίας του μοτέρ: Eco (οικονομική) και Sport για πιο δυναμική οδήγηση, ενώ θα μπορεί να προσθέσει μια ακόμη, προσωπική ρύθμιση, μέσα από το smartphone του.

Μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, ο αναβάτης θα έχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες πλοήγησης και ενημέρωσης για τα σημεία στα οποία υπάρχει σταθμός επαναφόρτισης. Φυσικά, το όχημα κατά τα άλλα εξοπλίζεται με το σύστημα ελέγχου κλίσης HTS της Quadro, με υδραυλικά ελεγχόμενες αναρτήσεις και ύπαρξη διαφορικού πίσω (Dual Rear Traction). To μοντέλο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη προς το τέλος του έτους, ενώ πληροφορίες για την τιμολόγησή του αναμένονται.