Το νέο Quadro XQooder στην EICMA

Το νέο Quadro XQooder στην EICMA

Το νέο Quadro XQooder στην EICMA

Το νέο Quadro XQooder στην EICMA

EICMA 2019: Νέο Quadro XQooder

H adventure «γεύση» είναι της μόδας σήμερα και η Quadro μπαίνει στο «παιχνίδι» με το XQooder, το τετράτροχο… adventure scooter! Δείτε περισσότερα…

Είναι γνωστό πλέον ότι τα χαρακτηριστικά «περιπέτειας» είναι απόλυτα επιθυμητά στον κόσμο του δικύκλου και έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στα πιο απίθανα μοντέλα. Η «χωμάτινη εισβολή» δείχνει πλέον να επεκτείνεται και στα scooter και τα ανάλογα αστικά οχήματα, όπως το Quadro Qooder, το οποίο είδαμε στην EICMA σε έκδοση… adventure!

Δεν αστειευόμαστε: Το μοντέλο των φωτογραφιών είναι το Quadro XQooder που κάνει επίσημο ντεμπούτο, ως μοντέλο 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, το XQooder εγγυάται τα ίδια επίπεδα σταθερότητας και οδηγικής συμπεριφοράς του ασφάλτινου «αδερφού» του Qooder, αλλά μπορεί προφανώς να διασχίσει και εκτός δρόμου μονοπάτια.

Οι προθέσεις του φαίνονται τόσο από την εμφάνισή του, όσο και τις διαφορές του από το απλό Qooder: Διαφορετική γεωμετρία της θέσης οδήγησης και ατσάλινα προστατευτικά, εμπρός αλλά και στο κάτω μέρος του μοντέλου. Το ρεζερβουάρ του XQooder έχει μετακινηθεί προς το κέντρο και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου θέλουν να επιτρέψουν, την ευκολότερη οδήγηση ακόμα και αν ο αναβάτης στέκεται όρθιος, εκτός δρόμου.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό των Quadro, η ανάρτηση HTS-Hydraulic Tilting System, παραμένει, με νέες ρυθμίσεις για καλύτερη λειτουργία και στο χώμα. Ο κινητήρας των 399 κυβικών εκατοστών αποδίδει 32,5 ίππους και 3,9 kgm ροπής και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσα από μία CVT μετάδοση με μηχανικό διαφορικό. Το scooter εξοπλίζεται μάλιστα με σύστημα traction control που δρα και στους 2 πίσω τροχούς. Βέβαια όλα αυτά τα συστήματα και τα επιπλέον «σίδερα» φέρνουν μια αύξηση στο βάρος του μοντέλου, που φτάνει τα 281 κιλά.

Το XQooder θα ξεκινήσει να διατίθεται, όπως μαθαίνουμε, από του χρόνου, ενώ για την Ιταλία η τιμή του θα κυμανθεί στα 15.000 ευρώ…